Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

101 YILDA OLAN BİTENLER

MEHMET GÜLTEKİN 
29 Ekim 1923 yılında Ankara’da kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 101. yılını yaşıyoruz. Son yıllarda yaşadıklarımızı göz önüne alarak Yurdumuzun Genel Yönetim Durumunu araştırdım.

İlginç İstatistik Bilgilerine ulaştım. Neden bu durumları yaşadığımızı anlamak için de; sayıları paylaşmak istedim. Çünkü Bizim Devlet – Millet olarak sabrımızın ve buna bağlı olarak İstikrarımızın olmadığını söyleyebiliriz.

101 Yıllık TC tarihimizde: *. 65 Milli Eğitim Bakanı (son 22 yılda 9)
*52 Sağlık Bakanı (son 22 yılda 6) *52 Maliye Bakanı (son 22 yılda 7) * 78 İçişleri Bakanı (son 22 yılda 13)
*53 Milli Savunma Bakanı (son 22 yılda 8)
*37Kültür ve Turizm Bakanı (son 22 yılda 9)
*31 Genelkurmay Başkanı (son 22 yılda görev yapmışlardır. * TBMM de Milletvekili sayısı 5 kez değiştirilmiştir.
*TC Anayasası 5 kez yazılmış. Toplamda 21 kez değişiklik yapılmıştır.
İşin kötüsü her Bakan değişiminde Kişilerden ayrı Sistem – İç Yapı – Yasa – Yönetmelikler değiştirilmiş. Kurumun ve Kurumlararası çalışma sistemleri Yap Boz tahtasına dönüşmüşür. Her gelen Ekipleri değiştirmiş, uyum süreci bitmeden gelip gitmeler yaşanmış. Sadece Milli Eğitim Bakanlığını, değiştirilen Atama – Sınav – Müfredat – Ders – Öğretmen Yetiştirme konularını ele alsam bildiğiniz Dizi olur. Genel ve Yerel Yönetimler arasındaki çekişmeleri, Savurganlıkları, Negatif Ayrımcılıkları hepimiz yaşıyoruz.
İşte bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 101 yılda pek çok sorunu çözmemiz, temel kuralları yerleştirmemiz gerekmiyor mu? Omurgalı bir duruş sergileyecek Eğitim – Sağlık – Ekonomi – İç ve Dış Politika – Yeraltı ve Yerüstü Kaynaklarımızı koruyacak Sistemimizin olması gerekmiyor mu?
Bunları yaşayan bir Vatandaş olarak diyorum ki; tüm bunların temelinde Milli Eğitim Politikamızın çarpıklığı yatıyor. En başta İnsanimızın Nesilleri arasında
Gerçekten de; Cumhuriyet ve Demokrasi Bilinci – Vatan – Millet – Vatandaşlık – Yurtseverlik – Toplum Kültürü Değerlerini koruma konusunda uyumsuzluk yaşanıyor. Bu arada, daha Yurdumuzdaki Canlı- Cansız Varlıkların korunması ve kollanması konularına ilişmedik. Öncelikle Yaşadığımız yerleri, Yurdumuzu daha güzel ve daha yaşanır hale getirmemiz gerekiyor.
Ve hepimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.

Her zaman olduğu gibi; Toplum olarak Beden ve Ruh sağlığımızı korumamız gerekli diyorum.Saygılarımla. 24 Mayıs 2024