YENİ YIL KUTLAMASI
Prof.Dr Yaşar Kemal Yıldız Yazdı
Umutlarımızın her yıl tazelenerek iyi dileklerde bulunulması neden kutlamalarla güzelleşmesin ki, İnsanlık tarih boyunca umut ile umutsuzluk arasında yaşamıştır. Umut ile yaşadığı dönemlerde hep güzel gelişmeler elde etmiştir. Ne zaman umutsuzluk ile yaşama baktığı zaman, olumsuzluklar eksik olmamıştır. Adaletsiz sistemi ve batık bir ekonomiyi kim isterki? Herkes mutlu özgür gelecek endişesi taşımadan, yaşamayı arzular ve bu arzularını her yeni yılda iyi dileklerde bulunurlar.
Cehaletin ileri seviyesi olan ülkelerde yanlıştan en belirgini, 25 aralık Noel (İsa Peygamberin doğum günü kutlaması), 31 aralık geçeside, Miladi takvime göre eski yılın bitişi ve yeni yılın başlangıcı ve yeni umutların yeşermesidir. Dünyada tüm ülkeler genelde yeni yıl kutlamalarını muhteşem bir biçimde kutlamaktadır. Bu kutlamalar 31 Aralık saat 24.00’e geldiğinde doruklara çıkmaktadır. Yılbaşı kutlamalarında bana ters gelen özellik kesilen çam ağaçlarıyla süslemelerin yapılması, ya da plastiklerden yapışan polimer ağaç modelleriyle yılbaşı ağacı süslenmeleri yerine, tüm dünyada her ailede bulunan bireyler sayısınca ağaç fidanlarının dikilmesini teşvik edecek önlemler ve uygulamalar alınması daha anlamlı ve güzel olur.
Hiçbir dinde yeni yıl kutlamasına karşı, hükümler bulunduğunu sanmıyorum. Lafa geldiğinde, bu gavur dediklerinin her türlü bilim ve teknolojisini kullanırken, neden yılbaşı kutlamalarını gavur icadı diye hüküm veriyorlar? Ampulden otomobile uçağa, cep telefonundan her türlü tıbbi gelişmeleri kullanırken günah olmuyorsa, umutların tazelenmesi ve herhangi bir dinin herhangi biri ile ilgisi olmadan kutlamasında sakınca ne olabilir ki?
Sonuç olarak: yeni yılın tüm dünyaya barış, adalet huzur, zenginlik ve sağlık getirmesini dilerim. Herkesin yeni yılı kutlu olsun. Bizim yazılarımız ve haberlerimizde daha güzel daha gelişmiş olsun.
Saygılarımla
Prof.Dr Yaşar Kemal Yıldız