Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

İYİ PARTİ KUŞADASI İLÇE BAŞKANI HAYATİ ATLI DAN “AHMAK DAVASI” KARARINA TEPKİ.

İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Hayati ATLI, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU için, YSK üyelerine hakaret gerekçesi ile verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasaklılık kararına tepki gösterdi. Yaptığı yazılı açıklamada ATLI şunları söyledi;

Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER karar sonrası derhal İstanbula gitmiş ve İMAMOĞLU na desteğini göstermiştir.

Milletin İradesine hiçbir gücün ipotek koyamayacağı çok açıktır. Kaldı ki görülen davada, tüm hukuk erbabı verilen cezanın doğru olmadığını belirterek, bir siyasî sonuç olduğu kanaatini taşımaktadırlar.

Diğer taraftan Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER de konuya ilişkin olarak ” Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez. Geldikleri gibi giderler, geldikleri gibi gittiler, geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler.” diyerek Saraçhane de yaptığı konuşmada “Ya istibdat, ya Hürriyet ” ifadesini en üst perdeden ifade etmişlerdir.

İYİ Parti olarak, bağımsız yargı savunmamızın ne denli önemli olduğu bu son olay ile bir kez daha ortaya çıkmış olup; davadan suç unsuru yok diyen hakimin ise duruşma öncesi atama yolu ile görevinin değiştiğini de biliyoruz.

Neden önceliğimiz ADALET ? İşte ülkemizde gelinen bu noktada, tüm sorunların öncelikle çözümlenmesi gereken temel meselesi ADALET olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.

Açlık, yolsuzluk, yatırım, insan hakları, demokrasi ve ifade özgürlüğünün temeli ADALET tir diyerek, son günlerde yaşanan tüm olumsuzlukların aslında AKP nin iktidarı kaybetme telaşının bir sonucu olduğu gerçeği ile #AzKaldı diyoruz.

Bülent Ay/Kuşadası Özel Haber