Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

 

BURSALILAR BUNUN CEVABINI SANDIKTA VERECEKTİR

Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Uludağ’da ‘Alan Başkanlığı’ kurulmasını öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla karşı çıktı.

‘Bursalılar bunun cevabını sandıkta verecektir’

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız Uludağ’da ‘Alan Başkanlığı’ kurulmasını öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla karşı çıktı.

Meclis kürsüsünden iktidara seslenen Yıldız, “Emekliye gelince ‘ret’ veriyorsunuz ama üç adamı zengin yapmak için bu gece yarılarına kadar bu Meclis’i çalıştırıyorsunuz. Bursalılar bunun cevabını sandıkta verecektir” ifadelerini kullandı.

Uludağ Milli Parkı’nın 1961 yılında milli park ilan edildiğini hatırlayan Yıldız, “Ne oldu da acilen, önemli konular olmasına rağmen, halkın sorunları olmasına rağmen onları getirmiyorsunuz; apar topar bu kanunu buraya getiriyorsunuz? Amacınız ne biliyor musunuz arkadaşlar? Amacınız, orayı ranta açmak” dedi.

İktidarın amacının birilerine otel ve villa yapmak olduğunun söyleyen Yıldız “Kendi diktiğiniz ağaçları yok ettiniz, orman alanından çıkardınız, 400 bin tane villa yaptınız. Şimdi, bu kanunda yetkiyi tekrar Cumhurbaşkanı’na veriyorsunuz” şeklinde konuşan Yıldız, imara açılmak istenen alanda 1300 bitki türü olduğunu, Apollo kelebeğinin de sadece bölgede yaşadığını hatırlattı.

“Ülkeye, Uludağ’a, Bursa’ya ihanet ediyorsunuz” ifadelerini kullanan Yıldız, “Yirmi yıldan beri AK Parti iktidarı dolar yeşilini normal yeşilden üstün tutuyor. Eğer siz gerçekten burada nitelikli bir turizm yapmak istiyorsanız 7 bin dönüm olan bölgeyi turizm alanı ilan edersiniz. Yarın öbür gün bir turist oraya gelmeyecek arkadaşlar, insanlar doğayı seviyor. Bursalı milletvekillerine soruyorum: Hangi yüzle gidip Bursalılara ‘Biz bunları koruyacağız’ diyeceksiniz?”ifadelerini kullandı.

“Bursa’nın 3,5 milyon nüfusu var. Su kaynakları oradan sağlanıyor. 3,5 milyon nüfuslu bir şehrin su kaynaklarını yok ediyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyun” sözleriyle konuşmasına devam eden Yıldız, “Biz burada size ‘Gelin, halkın sorunlarını çözelim’ diyoruz, ‘Hayır’ diyorsunuz. Neden? Çünkü rant yok onlarda. Size ‘Gelin, emekli aylıklarını asgari ücret seviyesine getirelim’ dedik, önerge verdik, ‘ret’ verdiniz. Size soruyorum. Emekliye gelince ‘ret’ veriyorsunuz ama üç adamı zengin yapmak için bu gece yarılarına kadar bu Meclisi çalıştırıyorsunuz. Bursalılar bunun cevabını sandıkta verecektir” dedi.