Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

KUŞADASI BELEDİYESİ HEMŞEHRİLERİNİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Can ve mal güvenliğini tehdit eden, hasarlı ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen yapıların kontrollü yıkım çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi Yıkım İşleri Müdürlüğü, Alacamescit Mahallesi’nde bulunan bir binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, kenti olası afetlere hazırlamak amacıyla çalışmalarını hızlandıran Kuşadası Belediyesi bünyesinde kurulan Yıkım İşleri Müdürlüğü faaliyetlerini sürdürüyor. Riskli, hasarlı, depreme dayanıksız ve imara aykırı olduğu tespit edilen binaların yıkım işlemlerinin sistematik ve organize bir biçimde gerçekleştirilmesi amacıyla faaliyet yürüten Yıkım İşleri Müdürlüğü’nün son adresi Alacamescit Mahallesi oldu.

Zafer Sokak 106 numarada yer alan ve yıkılma tehlikesi bulunduğu tespit edilen 3 katlı bir bina, Kuşadası Belediyesi Yıkım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrollü bir biçimde yıkıldı. Yıkım, Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli uyarıların yapılmasının ve önlemlerin alınmasının ardından uzman personelin denetiminde sorunsuz bir biçimde tamamlandı. Yıkım İşleri Müdürlüğünün, Kuşadası genelinde bulunan hasarlı ve risk teşkil eden yapıların tespiti ve yıkımına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceği belirtildi.