Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

CHP ADAYLARINA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!

CHP İzmir Belediye Başkan adaylarını açıklaması CHP üyeleri arasında tepkilere yol açtı.

Izmir’in çeşitli ilçelerinde örgüt tabanı hiçe sayılarak yapılan aday atamaları, CHP üyeleri arasında partiden istifaya varan tepkilere yol açmış olup, birçok İlçe sessiz çığlıkla tepki verirken, Çiğli ve Karşıyaka’da üyeler sokağa indi.

CHP üyeleri yaptıkları basın açıklamalarıyla tepki verirken, CHP’nin Örgütten gelen CHP eski İl Sekreteri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Ayhan Baltacı’nın Genel Merkez’e yazdığı mektup gündem’e düştü.

Aday adayı Ayhan Baltacı’nın Genel Başkana hitaben yazdığı mektup şöyle: Sayın CHP Genel Başkanımız, MYK ve Parti Meclisi üyelerimiz;
Ülkemiz, Cumhuriyet tarihimizin her bakımdan en zor ve karanlık süreçlerinden geçmektedir. Sol ve sosyal demokrasinin, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu bu dönemde, tarihsel bir şans olan 14 ve 28 Mayıs 2023 eşiğini, ne yazık ki ıskalamıştır.
Şimdi, önümüzde ikinci bir şans ve kritik eşik olan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri çok daha önemli ve sonuçları bakımından ülkemizin geleceği, laik demokratik cumhuriyetimizin evrileceği süreçler bakımından, çok daha önemli hale gelmektedir,
Ülkemizin kurtuluşunda ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda büyük bir tarihsel öneme sahip olan, siyasi literatürde “SARI ÖKÜZ” olarak da adlandıracağımız, tarihi sembol ve liman kentimiz İzmir ve ilçelerindeki yerel adaylarımızdaki belirlemeniz, büyük oranda İzmir halkımız tarafından, endişeyle karşılanmıştır.
Kartopu gibi büyümekte olan, bu kaygı ve endişelerin, bütün ülkemizi de içine alabilecek bir algıyı da ne yazık ki beslemektedir.
Henüz 2,5 ay önce partimizin, bizimde orada olduğumuz ve değişimin öncüsü olan sizleri desteklediğimiz 38. kurultayında büyük umutlarla seçilmiş, sizin öncülüğünüzdeki yönetim, bu önemli tarihi sorumluluğu da üstlenmiş durumdasınız.
Sayın genel başkanımız;
Henüz vaktimiz var iken, “Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün akıl yürütme biçimi ve geleceği önceden görebilme ve planlayabilmesinden esinlenerek” ülkemizin sembol niteliğindeki kenti olan, İzmir‘imizdeki bütün adayların, örgüt denetiminde ve bütün üyelerin katılımıyla yapılacak bir ön seçim ile belirlenmesi, bu sorunu bütünüyle çözeceğine inanmaktayım.
Tarihsel sorumluluğumuz ve on binlerce İzmir’li yurttaşımız adına sizlere sesleniyorum. 31 Mart 2024 yerel seçimleri ülkemiz ve İzmir’imiz için tarihi bir eşiktir.
Değişim diyerek yönetime geldiğiniz bu süreçte, tarihe olumlu yazılmalısınız. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. 02.02.2024
Saygılarımla.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı
Ayhan BALTACI
İletişim; 0532 265 87 96

EKREM ÖRSOĞLU HABERİ