Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

BUGÜN TBMM DE MUHALEFETİN, MEMUR VE EMEKLILER İÇİN EN DÜŞÜK MAAŞ ÖNERGESİNE AKP VE MHP RET OYU VERDİ

TBMM de bugün memur ve emeklilere %30 maaş zammı yapılması hususu görüşüldü ve iktidar ile onun destekçileri, muhalefetin bu maaşların en düşük işçi için öngörülen asgari ücret kadar olması ve bayram ikramiyelerinin ise arttırılarak yılda 4 kez verilmesi önergesine ret oyu kullandılar.

Kendileri aldıkları milletvekili maaşları ile ki bazı vekiller 3-4 maaş aldıkları için açın halinden ve fakirin halinden anlamadıklarını bir kez daha gösterdiler.

İşin aslı ise bana göre şu ; milletvekili olmanın en önemli şartı zengin olacaksınız. Partinize, il teşkilâtınıza bağışlar yapacaksınız.
Yetmez bir de milyonlarca lira seçim propaganda faaliyetlerine harcayacaksınız.
Hâl böyle olunca milletvekili olmak ancak ve ancak zengin işi gerçeğini önümüze koyuyor.

Bu durumda hani demokrasi diyoruz ve milletin kendi kendini seçtikleri ile idaresi diyoruz ya, iş öyle değil. Toplumun işçisi, memuru, çiftçisi, genci mecliste temsil edilemiyor.

Bu temsil edilemeyen kesim ise toplumun gerçek çoğunluğunu oluşturuyor. İşte biz böyle bir sistemde zenginlerden oluşan TBMM üyelerinden hakkımızı savunmasını bekliyoruz. Bu durum düzelmedikçe adil bir paylaşımında olamayacağı çok açık.

Demokrasi malesef partilerin merkezlerinden başlayıp il ve ilçe teşkilatlarına kadar farklı algılanarak, hele ki teşkilat yapılarında şahsi hesaplara göre şekillendirilebiliyor.

En kısa zamanda gerçek demokrasi sağlanarak, toplumun tüm katmanlarının mecliste temsili sağlanmalıdır.

Haksızlığa rağmen susan, dilsiz şeytandır. En kötüsü insanları aptal yerine koymaktır.