Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

Halkın Gözündeki Işık

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 104 yıl önce, beraberindeki heyetle birlikte Ankara’ya giriş yapmıştı. Kurtuluş Savaşı’nın en iyi şekilde Ankara’dan yönetileceğini düşünen Atatürk, Ankara’nın coğrafi konumu ve cephelerle olan eşit uzaklığı nedeniyle Ankara’ya gelmeyi kararlaştırdı ve 27 Aralık 1919 tarihinde saat 14:00’de Dikmen sırtlarından küçük bir grup insanla Ankara’ya giriş yaptı.

Ankara halkı, Atatürk’ü ve temsil heyeti üyelerini büyük coşkuyla Dikmen sırtlarında karşıladı ve bu karşılama Ata’yı oldukça duygulandırdı. Atatürk, kendisini ve temsil heyetini coşkuyla karşılayan Ankara halkına teşekkür etti. İlk adımını attığı bu yaban topraklarda halkın gözlerinde gördüğü ışık Atatürk’ün ne kadar doğru karar verdiğini göstermiş oldu.

Bir süredir seçim çalışmalarını yakından takip ediyor, halk ile görüşüyor, halk nabzını tutmaya çalışıyoruz. Her ne kadar tüm partilerin adayları ve yine tüm parti seçmenleri ile görüşsekte, asıl çalışma alanımız CHP adayları ve seçmenleri oldu.

Mart sonundan itibaren aday adaylığı sürecinin başlaması ile siyasiler seçmen ziyaretlerine başladı. Ramazan ayının bu döneme denk gelmesi iftar sofralarında siyasilerin boy göstermesi için uygun zemin oluşturdu. Nisan başında gözlemleme fırsatım olduğu Çakırbeyli iftar yemeğinde CHP’den çok sayıda aday adayı kendini gösterme fırsatı bulmuştu. İşte, 21 yıllık iktidardan yorulan halk, olası iktidar sahibi olacak olan CHP’nin milletvekili adaylarını yanında gören halkın gözündeki ışık parlamaya başlamıştı.

CHP milletvekili listeleri kesinleştikten sonra adaylar daha ciddi çalışmalara başladı. Artık adaylar mahalle mahalle gezmeye, halkla yakın temas kurmaya başladı. Bu çalışmaların bazılarına elimizden geldiğince katılmaya çalıştık. Özellikle CHP yedinci sıra adayı Veteriner Hekim Ziya Yılmaz ile birlikte bazı seçim çalışmalarında bulunduk. Veteriner Hekim Ziya Yılmaz, mesleği gereği zaten halk iç içe olduğu için oldukça başarılı bir seçim dönemi geçirmesine şahit olduk. Bu çalışmalarda halkın gözündeki ışık değişim hareketinin başarılı olacağının en önemli göstergesiydi.

Veteriner Hekim Ziya Yılmaz başta Çine olmak üzere gittiği tüm ilçelerde yoğun bir çalışma programı içine girdi. Çalışmalarında olabildiğince fazla sayıda kişiye dokunmaya, onların dertlerini dinlemeye Özen gösterdi. Kendisi ile yaptığımız değerlendirme toplantılarında dağ taş gezdiğini, halk ile iyi iletişim kurduğunu ve halkın gözündeki ışığı kendisinin de gördüğünü mutlulukla söyledi.

2002 seçimlerinden bu yana halkın gözündeki ışık hiç bu kadar parlak olmadı. Hatta iktidarın baskıcı rejimi karşı fikrini söyleyemeyen kişilerin bile gözündeki ışık olayı net olarak gösteriyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinde, Dikmen sırtlarında halkın gözünde gördüğü ışığın bir benzeri şimdi seçime giden ülkemizdeki halkın gözünde görülüyor. Halkın gözündeki bu ışık ülkemizin yeni bir döneme girdiğini, ikinci yüzyılın daha iyi şekilde olacağını net olarak gösteriyor. Artık ülkemize baharlar gelecek ve her şey çok daha güzel olacak. Haydi Türkiye, güzel günlere.

“Halkın karakteri oynaktır, onları bir düşünceye sürüklemek kolay ama orada tutmak zordur.” (Nicola Machiavelli)

HÜSEYİN ASAR