Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

 

İNSANLAR ÖLÜM TEHLİKESİNDE!

 

Kuşadası Karaova mahallesi, Efesevler Altınşehir Liderkent ve Soğucak mahallesinin alt kısımlarında aydınlatma ve kablo değişim çalışması başlatan AYDEM, bıraktığı açık kazılarla insanları ölüm çukurlarıyla baş başa bıraktı.

Yaklaşık dört ay önce başlatılan bu çalışmalar, edinilen bilgiye göre yüklenici firmanın işi bırakmasıyla yarım kalmış, üstü kapatılmayan kazılar ve bırakılan toprak yığınları adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

AYDEM yüklenici firmanın işi bırakmasıyla muhatap bulamadıklarından yakınan mahalle sakinleri, “Belediyeyi aradık geldiler, ancak çalışma AYDEM çalışması olduğu için sadece AYDEM’İ uyardıklarını belirttiler. AKP Milletvekillerini ve AKP ilçe Başkanına da ulaşmaya çalıştık ancak ulaşamadık, CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbileği aradık durumu izah ettik, ilgileneceğini ancak bu çalışmanın sorumlusunun AYDEM olduğunu, gene de gerekli duyuruları yapacağını belirti, bekliyoruz inşallah bir kaza olmadan netice alırız,” dediler.

Yağışlı günlerde çamur deryasına dönen yollar, diğer zamanlarda da tozdan geçilmez oluyor. Seçim öncesi başlatılıp, yarım bırakılan bu çalışma, Belediye Başkanı Ömer Günel’e yapılan bir algı operasyonu olarak değerlendirilmektedir.

Ekrem Örsoğlu Haberi/Kuşadası