Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

İYİLER SEYREDERSE KÖTÜLER KAZANIR

Birşeyleri şöyle yada böyle yorumlamak yada işte biliyorduk, biz söylemiştik hikayelerini dinlersek, bu saatten sonra sadece zaman kaybı olur.

Gerek e gazetemiz Egeden Medya Haber sayfalarından gerekse özel sayfalarımdan sandığa gitmeye bir gün kala paylaştığım fotoğrafımı hatırlayacaksınız, göğsümün üzerine; “Kötülerin kazanması için iyilerin seyretmesi yeterlidir. Yarın erken kalkıp, hep beraber sandığa gidiyoruz.” diye yazarak paylaşıma koymuştum.

İyi bir gözlemcimiyim bilemem ama yaş 66 olunca, arkama aldığım 50 yıllık bir yaşanmışlık sinyal vermeye başlıyor.

Bizim dediğimiz olmazsa olmaz, biz söylemiştik, yaaa gördünüz mü? Evet hepsini görüyor dinliyor sonra avazım çıktığı kadar susuyorum. Neden mi? Bir atasözü var “İt ürür kervan yürür” ne sözümüzün nede yazımızın geçmeyeceği yerde yapabileceğim, avazım çıktığınca susmaktı.

Ortaya çıkıp canla başla koşan CHP liler, gerçek sevgiyle canla başla kapı kapı gezerken birileri sadece seyrediyordu. Biliyormuyduk, eh biliyorduk desek ne değişecek, bilmiyorduk desek ne değişecek, birşeyler yapabilmek için gerekli olan gene güç birliği değilmi?

Güç birliği içerisinde güzel dostlarımız oldu, kalbi sevgiyle çarpanları vardı. Birlikte yol yürürken hiçbir hinliğin de akıllarının ucundan geçmediğini biliyorum, hatalar varmıdır? Vardır ama unutulmamalıki, çözüm gene bizde.

AH BE SEVGİLİ SERAP

Kuşadası CHP Kadın Kollarında, Egeden Medya Haber yayınlarından tanırsınız Kuşadası Kent Konseyi Güngörmüşler Meclis Başkanı Serap Başel’i, Seçimlerin ikinci turunda öğrenmişti göğsünde kanserli bir tümör olduğunu. Sandık görevlisiydi, aylarca kurs almış, yetişmiş bir sandık görevlisiydi, hastalığına aldırmadan sandık başında sabahın 05.30’unda arkadaşlarıyla buluştu. Hiç farketmiyordu o parti bu parti, onun için önemli olan o hedefti. Abisiydi İYİ Partili Tamer, Bülent, Kardeşiydi Memleket partili Rabia dostuydu onlarla aynı yolda Millet İttifakı olup, beraber yola çıkılmıştı.

Serdar Kadıkalesinde bilinen bir esnaf, alanda görevli sabahın erken saatlerinde başlamıştı koşturmacası, gelen seçmenleri kapıda karşılıyor, rahat oy kullanabilmeleri için elinden geleni yapıyordu birlik ve beraberlik içindeydi, çünkü hedef aynıydı. Sabahın erken saatlerinde Serdar’ın bir paylaşımına rastlıyorum; “Ağrıma gidiyor, yanımızda gibi görünüp, AKP kutlama konvoyuna katılmış, bana el sallayıp, geçmiş olsun diyor.” bizde bu davranışın karşılığını bulan bir kelime var, o kelimeyi Ordu’da bıçaklanarak kaybettiğimiz İYİ Partili arkadaşımıza hunharca bıçak sallayanlara söylemiştim. Böylesi iyi olmuş, çürük elma sepetten düşmüş. Tabi sosyal medya hesaplarından kendilerini ortaya koyan çürük elmalarıda izliyoruz, şaşırdık mı? İnsan olabilmek için inanmak gerekiyor.

Objektif baktığımız zaman bir yürek sevdası, memleket sevdası, gelecek sevdası ortaya çıkıyor. İşte bu parayla satın alınamayan bir olgu, biz onu parmaklarımızı birleştirerek yaptığımız, kalp işaretiyle iletmeye, çoğaltmaya çalıştık.

Bir seçim bitti şimdi bir seçim daha başlayacak, biliyoruz bilerek gel diyoruz. Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa? Yalanımız yok dolanımız yok, İyiler seyrederse kötüler kazanır. Kötülerin kazanmaması için birlikte var olmak önemli.

Ekrem ÖRSOĞLU