Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

                                                                              FUTBOLDA SİYASET OLURMU?

Erdem Özkayimoğlu kaleminden

Kararı kınıyoruz…

Futbol müsabakaları 2000 öncesi, tamamen görsel bir şölen havasında oynanıyordu.
Stadlar tuttukları takımların seyircileri tarafından, iyi oynadığı zaman tam destekle alkışlarlar, kötü oynadığı zamanda kendi takımlarını bile ıslıklarla protosto ederlerdi. Hatta yuhalanırlardı bile.

Seyici onikinci adam olarak bilinirdi. Bazen hakemlerde nasibini alır, onlarda dakikalarca protesto edilirdi. İyi yönettiği zamanda alkışlanırlardı.

Kötü bir durumda (ünlü bir devlet spor adamı veya bir felaket durumlarında ) saygı duruşu yapacak kadar da duygusaldır seyicilerimiz.

İkibin yılından sonra nasılsa futbolun içine tamamen siyaset girdi, siyaseti klüplere sokanlarıda bu ülke gördü.Transferleride futbolun ağbileri yönetiyordu, futbolcu ve teknık drektör ve hoca  transferlerini yönettiler. Bunları milletçe futbol camiasında gördük, herkezde biliyor.

Futbolun içine tamamen siyaset girdi, gerçi girmedigi yer toplulukta kalmadı ya.

Hafta sonu oynanan Fenerbahçe-Konyaspor, Beşiktaş – Alanya spor maçlarında depremden etkilenen illerimizin plaka numaraları maçın o dakikasında hep bir agızdan haykırılması, futbolcuların  formalarının arkalarında depremden zarar gören illerimizin ve ilçelerimizin adlarının yazılması ayrı bir güzellikti.

Beşiktaş – Alanyaspor maçının 4,17 dakikasında bütün trübünlerden depremzede yavrularımız için sahaya oyuncak atılması olayında gözyaşlarımızı tutmak olanaksızdı, duygu dolu dakikalar yaşadık, İşte taraftar işte halk budur, kötü günlerde acıları paylaşmaktır .

Tırlar dolusu atılan oyuncaklar umarım depremzede yavrularımıza ulaşır. Son aldığım habere göre de bu hafta oynanacak olan Fenerbahçe – Kayserispor maçıda seyircisiz oynanacakmış, alınan kararı kınıyoruz.
Saglıcakla kalın

Erdem Özkayimoğlu