Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

KUŞADASI BELEDİYESİ BÜTÇE İÇİN ALGI HABERİ YAPTI!

Kuşadası Belediyesi’nin servis ettiği algı haber’i çelişkileri, usta Gazeteci,
Yüksek lisansta Siyaset Bilimi ve Uluslar arası ilişkiler okuyan yazarımız Ergun Ok’un gözünden kaçmadı.

Yazarımız Ergun OK’un köşe yazısında ortaya çıkarttığı, “Bütçe Devrimi Yaptık” ara başlığıyla yayınladığı algı haberinin bir bölümü şöyle; “Kuşadası Belediyesi’ndeki en önemli başarılarının gerçekleştirdikleri mali disiplin olduğuna dikkat çeken Başkan Ömer Günel, “2019 yılında görevi devraldığımda Kuşadası Belediyesi’nin bütçesi 280 milyon liraydı ve 83 milyon lira da kredi borcu vardı. Ekip arkadaşlarımla gerekli çalışmaları yaparak hem bütçeyi rehabilite ettik hem de kredi borcunu ödedik. Aynı zamanda gelir artırıcı kalemler yarattık. Bugün Kuşadası Belediyesi’nin bütçesi  1 milyar 380 milyon liraya kadar ulaştı. Belediyemizin kaynaklarını hemşehrilerimize hizmet üretmek için kullandık. Önümüzdeki dönem de Kuşadası’nda vizyon projeler gerçekleştireceğiz. Kuşadası’nda hizmet çağı devam edecek” diye konuştu.” Şeklinde yayına koyuldu.

İşin aslına bakınca başarı ve bütçe disiplini diye servis ettikleri haber ile Kuşadası Belediye bütçesinin perişan halini ortaya koydular. Haberde 2019 yılında devraldıkları Belediye Bütçesinin 280 Milyon lira olduğunu, 83 Milyon lira’da borcu olduğu açıklanmış, bu günün tarihiyle Kuşadası Belediyesinin Bütçesi’ni 1 Milyar 280 milyar liraya çıkarttıklarını açıklarken, Belediyenin şimdiki borçlarını, ve sattıkları mülk gelirini açıklamamışlardır. 2019 yılında Asgari ücret 1450 TL iken, Kuşadası Nüfusu ise 100 bin cıvarındaydı, bu gün Kuşadası Nüfusu 2023 verilerine göre 135.000 sayısını aşarken asgari ücret 17.002 TL. Satılan mal varlıklarından’da bahsedilmeyen habere göre Kuşadası Belediyesinin bütçesi 2019 yılına göre perişan durumda olduğu ortadadır.

Enflasyon farkıyla güncellenmeyen verileri yayarak, yayınlanan haberle herzaman olduğu gibi algı yaratmak istenmiş, ancak bu durum usta yazarımızın gözünden kaçmamıştır.