Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

KUŞADASI EĞİTİM-SEN’DEN AÇIKLAMA

Kuşadası Kamuoyuna;

MEB Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge kapsamında ödüle hak kazanan personel listesi yayımlandı.

MEB in ödülleri dağıtırken hangi saiklerle davrandığı uzun yıllardır apaçık ortada, ulufe dağıtır gibi ödül dağıtılması AKP iktidarının kamusal alanı partizanlaştırmasının sadece bir örneğidir. Bu nedenle MEB ödüllerinin Eğitim Sen açısından kıymeti tartışmalıdır. Ancak dağıtılan ödüllerde Kuşadası için söylenmesi gereken birkaç konunun altını çizmek gerekiyor
Kör göze parmak misali 1300 Eğitim Emekçisinin bulunduğu ilçemizde sadece bir personelin ödüllendirilmesi ve o personelin de İlçe Milli Eğitim Müdürü olması izaha muhtaçtır.
1300 kişilik bir kurumda sadece kurum müdürü başarılı ve ödüle layık görülüyorsa esasen kurum müdürünün bunu düşünmesi ve sorgulaması gerekir.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak eğitimde siyasallaştırmayı derinleştiren bu tür uygulamaların her zaman karşısında olduğumuzu belirtir. MEB idarecilerine partizanlığı bırakıp Kamu görevlisi olduklarını hatırlatmak isteriz.