Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FERDİ ZEYREK, DEVİR TESLİM TÖRENİNDE KONUŞTU: “MANİSA’DA ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİ GÖRECEKSİNİZ”


03.04.2024 17:39
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, devir teslim töreninde; “Yapacağımız hizmetlerde atacağımız her imzada 1,5 milyon kişiyi, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözeterek ve onların vebalini taşıyarak hizmet edeceğime ve bunun altında bu şekilde imza atacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Manisa’da ilerleyen günlerde şeffaf  belediyeciliği göreceksiniz” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 57.29 oy oranı ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ferdi Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediye binasında düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı.

“ MANİSA’YI ADALETLİ YÖNETSİN”

Devir teslim töreninde konuşan eski Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün şu ifadeleri kullandı:

“3 gün önce Türkiye’de olduğu gibi Manisa’mızda demokrasinin değişmez kuralı sandık vatandaşın önüne gitti. Ve halkın kararı vatandaşımızın kararı bizim başımızın üstünedir. Bunun üstüne söz yoktur. Ben mevcut değerli kardeşimizi seçimde göstermiş olduğu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bize oy vermiş vermemiş bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. 15 yıl Manisa’ya hizmet etmiş biri olarak bizlere bugüne çıkaran Rabb’ime şükürler olsun. Tabii ki koltuklar kimseye baki değil. Bugün varız, yarın yokuz, bunu hep söyledik. Sonuçta birileri gelecek birileri gidecek. O açıdan ben bundan sonraki süreçte Ferdi başkana, Manisa’nın Büyükşehir Belediye Başkanı’na, vatandaşlardan almış olduğu destekle seçilmiş başkana başarılar diliyorum. Ümit ediyorum ki; bundan sonraki süreçte bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetlerin üstüne daha fazlasını vatandaşa hizmet olarak sunar ve daha güzel, daha yaşanabilir bir Manisa yaratır. Bu öz ve öz Manisalı evlat olarak bizleri ve Manisalıları mutlu eder. Ben kendisine sadece şunu söyleyeceğim Bu koltuk çok önemli bir koltuk. Ve bugün hakkıyla bu koltuğu kendisine teslim ediyorum. Ama bu koltuğun anlamı çok. Bu koltuk hemşehrilerimize adalet dağıtmak koltuğu. Ve kendisinden bir büyüğü ve abisi olarak bunu rica edeceğim. Manisa’yı adaletli yönetsin. Tek isteyeceğim bu. Onun için bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Rabbim utandırmasın. Allah kolaylıklar versin”

“74 YILLIK BİR HAYALDİ”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ise konuşmasında şunları söyledi:

“Başkanımın da az önce ifade ettiği gibi 31 Mart yerel seçimlerinde sandık iradesi ve demokrasimizin vazgeçilmez temel taşı olan mahalli seçimlerde halkımızın teveccühünü kazanmış biri olarak bugün itibarıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mayıs ayında yaşayan 1 buçuk milyon insana adil eşit bir hizmet götüreceğimden kimsenin hiçbir şüphesi olmasın. Bu devraldığımız koltuğu başkanımın az önce dediği gibi devraldığımız şekilde devretmeyi de Allah bizlere nasip etsin. Yarın Manisa’mız için kollarımızı sıvayarak bize oy atan, oy atmayan herkese eşitliği getirecek ve herkesin derdini dinleyecek, herkesin derdine derman olmaya çalışacak bir Ferdi Zeyrek göreceksiniz. 5 yıl boyunca Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kapıları Manisa’da yaşayan herkese sonuna kadar açık olacak. Ve bu kapıdan gelen derdini anlatan herkese de yetebilecek ekibe ve hizmet aşkına şahit olan biriyim. 74 yıllık bir hayaldi. Bu hayalimi partim adına gerçekleştirmenin verdiği büyük bir onur, gurur içerisindeyim. Sayın genel başkanımın bize verdiği bu zorlu görevde onun da yüzünü yere eğdirmeden Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını taşımak, onları ayrıca onore etmekte, bana ayrıca bir mutluluk vermektedir. Bundan sonraki yapacağımız hizmetlerde atacağımız her imzada 1 buçuk milyon kişiyi tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözeterek ve onların vebalini taşıyarak hizmet edeceğime ve bunun altında bu şekilde imza atacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. İlerleyen günlerde şeffaf bir belediyeciliği göreceksiniz Manisa’da. Artık sitemizden bütün her şeyi her ay nasıl kontrol edildiğini, ulaşılabilir bir belediye başkanı olduğumu göreceksiniz.”

Kaynak: Anka