Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

ŞANLIURFAYI SEL VURDU

DERE YATAKLARINA YAPILAN BİNALAR KULLANILAMAZ HALDE

Şanlıurfa’da etkisini gösteren sağanak yağış sele neden oldu. Yağış sonucu bazı evleri su basarken yollar adeta göle döndü

Şanlıurfa’da dün akşam üstü başlayan sağanak yağış kentte hayatı adeta felç etti. Merkez Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri başta olmak üzere, kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Yağışla birlikte etkili olan fırtınadan dolayı da Dağ Eteği bölgesindeki yolda bulunan ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi. Devrilen direklerin yola düşmesi nedeniyle yol geçici bir süreliğine ulaşıma kapandı. Karaköprü ilçesindeki bir yolda da oluşan heyelan nedeniyle yol kullanılamaz hale geldi.

BİR KİŞİ YILDIRIM DÜŞMESİNDEN DOLAYI HASTANEYE KALDIRILDI

Bazı evlerden gelen su baskını ihbarlarına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri müdahale etmeye çalışırken, aşırı yağış ve fırtınadan dolayı bir binanın da duvarı çöktü.

Ayrıca Akçakale ilçesinde arazide bulunduğu sırada yakınına yıldırım düşen Ömer Oturan isimli bir vatandaş hastaneye kaldırıldı. Oturan’ın hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.

KENTİN EN BÜYÜK HASTANESİ’Nİ SU BASTI

Kentin en büyük hastanesi olan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisini su bastı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği, Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yoğun bakım servisi şiddetli sağanak yağıştan etkilenmiş olup, serviste tedavi gören hastalarımız başka hastanelere sevk edilmiştir. Bu konuda gerekli tüm tedbirlerimiz alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da yaptığı paylaşımda, okullara bir gün ara verildiğini duyurdu. Vali Ayhan, ““İlimizdeki yoğun sağanak yağış bu gece ve yarın da devam edeceğinden ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 15.03.2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ve engelli olan kamu görevlilerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır” açıklamasında bulundu.

Kentteki sağanak yağışın bu gece ve yarın da devam etmesi bekleniyor.