Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

SEÇİM SONUCU DEMOKRASİNİN GÖSTERGESİ Mİ?

Demokrasi eşit koşullarda bir çobanla, bir akademisyenin oyunun eşit olarak eşit koşullarda yarış yapılmasını ifade eder.
Bizdeki sistemin Demokrasi ile ilgisi yok, bir tarafta devletin her olanağını kullanan iktidar, yetmedi, YSK bazında yanlışlıklar yine yetmedi, Türk devletine oy veren kişinin, zerre Türkçe bilmemesine rağmen, nasıl vatandaş yapılıp oy verdiriliyor ? Neyin hıncı bu acaba?. Gerçekten ben çözemedim, tutturmuşlar 7-8 milyon yeşil sol oyu varken bu insanlar hangi akıl fikir yoksunluğu ile pkk lı olarak yaftalanıyor. Kendi vatandaşını terörist gösteren başka bir zihniyet varmı?.

Yazık ülke ekonomisi batakda, sosyal yara diz boyu sadece bazıları hesap vermesin diye hem ülke yangın yeri hemde vatandaşlar yanmış durumda. Demokrasilerde secimler hata yapan cezalandırılır ama bizde doğru olan cezalandırılır. Böyle komediyi başka ülkede goremezsin. Oy veren cehalet CHP hiç iktidar olmamış, 21 yıllık yapılan rezaletlerin faturasını CHP ye kesen akıl noksanlığı namı yanayım. Ülkemiz yol geçen hanına çevrilmiş onamı yanayım. Yetmiyor ahmak bir imam camiide fetva veriyor silahlanın, duyanda sanirki Ülkemiz işgal edilecek. Gerçekten yazık oluyor. Umarım daha büyük felaketleri yaşamadan, milletin huzur bulacağı ve aklı selimin galip geleceği bir seçim olsun.
Sonuç olarak; bu ülkede bölünme paranoyası olmaz, sadece ülkemizin ve insanlarımızın huzur bulacağı seçim sonucuna ulaşırız ve kamplaşmanın bittigi, ülkemizin refahının olacağı günlerin olması dileğimle.
Saygılarımla

Prof. Dr. Yaşar kemal YILDIZ