Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

 

SEÇİME GÜNLER KALA

Seçim demokrasinin teminatı, fakat ne kadar demokratik bir seçim yaşayacağız? Aklımda deli sorular var.

Şimdiye kadar gördüğümüz gelenek, geçmiş dönemlerde üç bakan istifa ederdi, yerlerine tarafsız geçici bakanlar atanırdı, bunlar kalmadı yetmiyor gibi, devlet imkanlarını dibine kadar kullanan bir iktidar.

İstifa etmeden aday olan bakanlar, 21 yıldır iktidar değil, sanki muhalefetmiş gibi, pişkin pişkin davranan iktidar suçlamaları, vallahi gülüyorum, hızını alamıyor muhalefete hırsız bunlar diyen iktidar ergi. Sanki güç muhalefetteymiş gibi, şaka gibi pişkinliklerde ardı arkası kesilmeyen yalanlar. Neymiş herkese adil davranılmış, çok demokratik yönetimmiş. Dünya sıralamasında basın özgürlüğünde ve insan haklarında dibe vurulmuş, yetmedi kadınların öldürülmesinde önde olan bir yönetim, yetmez istanbul sözleşmesini kaldırdım diyen sultanizm varken , halen beslendiği ötekileştirme ve kutuplaşma siyaseti her gün daha da artarken, Mitinglerde taşlamalar varken ve bu kadar çok kötü koşulda seçime gidiyoruz.

Umuyorumki, bu kadar olumsuzluğa rağmen, Ülkenin kazanacağı, insanlarımızın huzur ortamında seçim sürecinin tamamlanmasını ve insanlarımızın huzur, zenginlik ve esenlik bulmaları dileğimdir. Saygılarımla

Prof. Dr. Yaşar Kemal YILDIZ