Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

Güvenlik ve Sistem

Güvenlik insanlığın vazgeçilmez haklarından birisidir. Bu hak devlet tarafından güvence altına alınır. Bu güvenlik can ve mal güvenliği olabilir.

Devletin, milletin her ferdinin güvenliğini sağlamak amacıyla, her türlü tedbiri almak zorundadır. Bunun aksi yönde, provakatif eylemlerin olduğu bir sistem haline dönüşmüşse, demokratik yönetimden söz etmek mümkün değildir. Bu nedenle, devlet yönetiminde bulunanlar, sadece kendilerine göre güvenlikten söz edemezler. Kendilerine muhalif olanların can ve mal güvenliğini sağlamak zorundadırlar. Bugün ülkemiz seçim atmosferine girdiği süreçten beri, mide bulandırıcı eylemler ile meşgul edilmektedir. Bu eylemleri yapanlara bakıldığında ipsiz sapsız kişilerin olduğunuda görmekteyiz. Devlet yönetimi ciddiyet ister, liyakat ister ve bu vesilesiyle milletin dini inancı milliyetine bakılmadan, herkese eşit mesafede davranılması ve korunmaları en önemli şartlardandır.

En utanç verici olan davranış bozukluğu, iktidar sahiplerinin sorumsuz ve tutarsız dil kullanmalarıdır.
Yöneticilerin gergin ortam yaratmak yerine hem askeri hem polisiye tedbirleri istihbarat faaliyetleri eşliğinde vatandaşın ve siyasetcinin korunup kollaması elzemdir.

Seçim sürecinin sağlıkla geçmesi ve her türlü tedbirlerin alınmasını, ülkemizin uluslararası arenada onurla anılmasını en içtenlikle diliyorum. İster kamusal görev, ister siyasi görev yapalım, tek amaç milletin huzur, güven ve kardeşliği olmalıdır. Devletin görevlileri siyasi partilerin değil, devlet için hizmet etmeleri şarttır. Bu duyarlılığı esas alan, güzel bir seçim olması dileğimle. Seçimlerdeki amaç, kavga ve provakasyon değil, kardeşliğin ana hedef olmasıdır.

Prof. Dr. Yaşar Kemal Yıldız