Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

TÜRKİYEDE ALTYAPI

Süper lig ve diger  liglerdeki maçları izlerken kendimi avrupada maç seyreden bir vatandaş gibi hissediyorum. Bakıyorsun süper lig takımlarında 3 türk futbolcu oynarken 8 oyuncununda yabancı futbolculardan oluşan kadroylan oynadıklarını görüyoruz.

Tff nın aldığı bu kararıda, kulüpler sonuna kadar uyguluyor. Bu karar sonucunda da kulüplerin çoğu transferlere harcadıkları milyon dolarlar vererek borç batağına giriyorlar. Bütün kulüplerin borçları var.
Yabancı transferinde paralarını ödemedeikleri taktirde Fifa aracılığı ile yaptığı sözleşmeleri faiziyle birlikte kulüpler ödemek zorunda kalıyorlar, buda kulüplere maddi yük getiriyor.
Ben ırkçı bir insan degilim. Bu kadar yabancının oynamasından liglerde,Türk futbolcusunun oynama şansı 11 de 3 tür. Sonra bir bakıyorsun Dünya kupasında, Türk Milli takımı yok, bu acı bir gerçek.
Süper ligde oynayanların hepsini alsan Milli takım  kadrosunu  tamamlayamazsın.
Türk futbolunun kalkınması icin yabancı transferinde kısıtlama getirilmeli.Tff’ nun bu konuda kalıcı kararlar alması gerekir. Kaliteli 3 yabancının transferine izin verilmeli. 14 yabancının maç kadrosunda olması kadar saçma bir kural olamaz. (sen her sene avrupa kupalarında final oynarsın vaya şampiyon olursun,  ülkeye döviz gelir onu anlarız da ligde düşmeye oynayan takımlardada durum aynı)
Alt yapıya bütün kulüpler egilmeli (Taşıma suylan değirmen dönmez) özümüze dönmeliyiz. 1 ,2 futbolcunun maaliyetine verilen para altyapıya harcansa futbolcu ordusu kurulur.
Futbol ve sporun diğer branşlarına ilk ögretimden itibaren başlanmalı, her il ve ilçelere hatta köylere antrenman sahaları yapılmalı. bakın 4 ,5 yılda ne yetenekli  oyuncular yetişiyor.
Bu altyapı konusunda Türkiyede tek olan bir kulüp var oda Altınordu, yağmur gıbi oyuncu yetiştiriyor, yurt içi ve yurt dışında milli takımda (a milli ve genç millilerin her katagorisinde) oynuyorlar. Kulüp zaman zaman Uluslararası gençler  katagorisinde turnuvalar düzenliyor vede hepsi başarılı bir  organizasyon, yaptıkları tesisleri muhteşem, Degiştirici değil yetiştirici bir  kulüp.
Buradan Altınordu kulüp başkanı Sn Mehmet Özkanı tebrik ediyorum.
Türkiyede sn  Mehmet Özkanların çogalması dilegi ile …
ERDEM ÖZKAYİMOĞLU