Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.
07
Mayıs

İzmir’de ulaşımı rahatlatacak projenin ilk etabı açılıyor

Proje tamamlandığında İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden şehir trafiğine girmeden 10 dakika içerisinde Buca Homeros Bulvarı’na gelmenin mümkün olacağını ifade eden Soyer, “Şimdi 45-50 dakika süren mesafe 10 dakikaya inecek. Aynı şekilde havalimanından gelen vatandaşımız da kent içi trafiğe girmeden, şehrin kuzeyine rahatlıkla gidebiliyor olacak. Buca Onat Tüneli 1 milyar 400 milyon liralık bütçesi olan büyük bir yatırım. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu kendi imkanları ile yapıyor” diye konuştu.

“Türkiye’ye umut veren bir şey”
Tünelin otogar ve çevreyolu bağlantısını sağlayacak 2,2 kilometrelik viyadük etabını hafta başında açacaklarını söyleyen Başkan Soyer, “Projenin toplam uzunluğu 7,1 kilometre. 2,5 kilometresi tünel olarak, 7,5 kilometresi viyadük olarak geçecek. 2,2 kilometrelik çevre yolu viyadük bağlantısı ile birlikte Konak tünelleri ile otogar çevre yolu arası toplam 10 kilometrelik bir güzergahı tamamlamış olacağız. Bu bile şehre çok ciddi nefes aldıracak. Özellikle Bornova ve otogar civarındaki trafik akışını önemli ölçüde hafifletecek. Viyadüklerin maliyeti 170 milyon lirayı buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu dev yatırımı büyük biz hızla sürdürüyoruz. Emek veren herkese, zor koşullarda çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Sizinle iftihar ediyoruz. İzmir’in geleceğini kurtaracak, İzmir’in önünü açacak kıymetli bir yatırım. El birliği ile sürüyor. Bu kadar büyük belirsizlik varken, enflasyon bu kadar yükselirken, döviz kurlarında belirsizlik devam ederken, hayat pahalılığı artarken bu yatırımın yapılıyor olması tüm Türkiye’ye umut veren bir şey. Biz de her şeye rağmen kararlılıkla bu yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

2,2 kilometrelik viyadük etabı açılıyor
Buca Onat Tüneli’nin otogar ve çevreyolu bağlantısını sağlayacak 2,2 kilometrelik viyadük etabı 8 Mayıs Pazartesi günü hizmete açılacak. 2 viyadük, 2 alt geçit ve 1 üst geçit inşaatı tamamlandı. Bağlantı yolları, aydınlatması yapıldı. Viyadük ve alt geçitlerin hizmete girmesi ile birlikte Bornova ve terminal önündeki araç trafiği rahatlayacak. Viyadük inşaatının maliyeti ise 170 milyon lira. 1 milyar 400 milyon liralık yatırımla devam eden tünel inşaatı tamamlandığında Konak ile Bornova arası 10 dakikaya inecek ve kent trafiği büyük ölçüde rahatlayacak. 20 Haziran 2022 tarihinde başlayan kazma işleminde tünelin iki tüpünde bin 552 metreye ulaşıldı.