Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

 

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI

10 EKİM 2015 Tarihinde yapılan intihar saldırısı eş zamanlı yapılan basın açıklamasıyla kınanarak, saldırıda hayatını kaybedenler anıldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu’da eş zamanlı basın açıklaması yayınlayarak olayı kınadı. 

BASINA VE KAMUOYUNA

Dün barış isteyenlerin katledilmesini izleyenler, bu gün Filistin güzellemesi yapıyor. 10 Ekim katliamının üzerinden 8 yıl geçti ama failler yargılanmadı. Bizi bombalarla katledenler için, “onlar bir grup öfkeli gençler, bombalar patladıkça oylarımız artıyor..” diyenler bu gün demokrasi havarisi kesiliyor. Sadece barış istedikleri için Ankara’ya gelen binlerce insanın üzerine bombalarla saldıranlar, bu ülkenin başkentine ellerini kollarını sallayarak gelmişlerdi. “Ortadoğu’da bizden habersiz yaprak kımıldamaz” diye hamasi açıklamalar yapanlar, dolayısıyla bu katliamdan da sorumludurlar. Yetkililerin yaptığı açıklamalarda adeta katledilenler suçlanmış,saldıran barbarlar hakkında övgüye varan cümleler kurulmuştur. Bu gün de değişen bir şey yok. Barış istemenin suç sayıldığı, yüzlerce politikacı, gazeteci, öğrenci hukuksuzca tutsak edilmişken iktidar yeni anayasadan bahsediyor. Okulları bilimsel eğitimden tamamen uzaklaştırıp, tüm müfredatı İslami eğitime yönlendiren zihniyet, kindar ve dindar nesilleri yetiştirme peşinde. ÇEDES ve benzeri projeler altında diyanet işleri başkanlığı, milli eğitim bakanlığını da yönetmeye başlamıştır. Bu eğitim sistemi çağdaş ve bilimsel eğime düşman nesiller yetiştirmektir. Bu da ülkemizin Ortadoğululaştırılması anlamına gelmektedir.
Tarihin her döneminde biz Aleviler barışın ve eşitliğin tarafında olduk. İsrail Filistin savaşı’nın döktüğü kanı hep birlikte gördüğümüz şu günlerde, bilimsel ve Laik eğitimin önemini bir kez daha anlıyoruz.

Alevi Bektaşi Federasyonu olarak diyoruz ki;
Bu katliamı yapan örgüt bellidir, üstlenmiştir. Ülke tarihinin en büyük katliamlarından biri olan 10 Ekim’in emrini verenler yakalanmalı ve yargılanmalıdır.
Yeni katliamlar olmasın diye ne 10 Ekim’i ne de bu katliamın yolunu açanları unutmadık unutmayacağız.

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU