Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

KUŞADASI İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI HAYATİ ATLI UYARDI

Kuşadası İYİ Parti İlçe Başkanı Hayati ATLI, seçimlere artık bir kaç gün kala, ilçede bulunan siyasi parti Başkanlarının ve yöneticilerinin daha bir özenli dil kullanması gerektiğinden bahisle, Ak Parti İlçe Başkanının yaptığı ayrıştırıcı paylaşıma tepki gösterdi.

İYİ Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı Başkanı Hayati ATLI, bir yazılı açıklama yaparak durumun vehametinden söz ederek, kamunun bir özür beklediğini dle getirdi. ATLI açıklamasında şunları söyledi;

28 Mayıs Pazar günü demokrasinin bir gereği olarak bir seçime gidiyoruz. Bu süreç içinde biz siyasilerin , daha birleştirici, daha hoşgörülü, demokratik söylemler içinde olmamız gerekir. Ancak üzülerek görüyoruz ki bazı siyasiler oturdukları makamın henüz ağırlığının ve sorumluluğunun farkında değil. Kullandıkları dilin milleti ayrıştırıcı ve şiddete meyilli olmaması gerektiğini kavraya bilmiş değiller. Hele ki Kuşadası gibi sosyal ve kültür seviyesinin yüksek, demokratik ve cumhuriyet ilkelerine bağlı bir kentte bu tarz şiddet bezirganlığı yapan bir dille paylaşımlarda bulunmanında kesinlikle doğru bir strateji olmadığı aşikardır. Bu dili tercih edenlerin Kuşadası’nda siyasi bir karşılık bulması mümkün değildir. Sadece 48 saat kalan bu süreç içinde hiç bir karşılığı olmayan böylesine ayrıştırıcı, şiddete meyilli, anti demokratik dili kullanan siyasilerin yaptıkları yanlıştan acilen dönmesini ve toplumdan özür dilemesini bekliyoruz.

Bülent AY