Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

İKİ DUDAK ARASINDAN BAŞARI ÖDÜLLERİ’Mİ DAĞITILIYOR?

KAMUDER Adıyla açılan dernek (bazı kaynaklarda platform) her yıl çeşitli kuruluşlara başarı ödülü dağıtıyor.

Sadece yapılan anket sonucu veya saha çalışması diyerek, birçok Belediye Başkanı ve kamu kurum ve kuruluşlarını en başarılı Belediye Başkanı ilan ederek, plaket veriyor, ancak anket verileri açıklanmıyor.

Başarı neye göre, hangi etik kurul tarafından verildiği belli olmayan plaketler keyfiyetle’mi dağıtılıyor?

EFQM Mükemmellik Modeli bir kurumun başarısını belirli kriterler bazında değerlendirmek için geliştirilmiştir. Bu amaçla 9 kriter belirlenmiş ve her kriter için alt kriterler oluşturulmuştur. Yapılan değerlendirmeler ile bu kriterlerin kurum içinde ne derece uygulandığı ölçülmekte ve eksik olan ve iyileştirilmesi gereken alanlar belirlenmektedir. Kurumların bazıları TKY’ni uygulamalarına rağmen başarılı olamamaktadırlar. Bunun nedenlerinden birisi de çalışanların hedeflerinin belirlenmesine rağmen başarı ve hedef kavramları konusunda da farklı farklı anlayışlar içinde olmalarıdır.

Buna rağmen sadece reklam ve beklenti amaçlı dağıtılan plaket ve başarı ödüllerinin hangi liyakatlı yetkin kurul tarafından layık görüldüğüne bakılmaksızın nasıl sadece saha çalışması diyerek, başarı ilan edilebilir.

Malesef birçok İl, İlçe Belediye Başkanlarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımız, verilen başarı ödül ve plaketlerinin veriliş kaynağına bakmaksızın alınarak mutlu olunmaktadır, etik değeri olmayan bu plaketleri birçok gazetede yayınlatarak algı yaptırılmaktadır.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e de böyle bir plaket verme cüreti gösterilerek yılın en Başarılı Belediye Başkanı ilan edilmiştir. Biliyoruz ki, Başkan Günel böyle bir plaketi incelemeden kabul etmez. Plaketin kaynağı sadece iki dudak arası mı, yoksa ettik bir araştırma komisyonu sonucu mu? Açıklama gelirse bizde gönül rahatlığıyla plaketin etik çalışma sonucunu yayınlarız.

Kuşadası Belediyesi Haberi Egeden Medya Haber’e Böyle geldi.

“Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği’nin (KAMU-DER) yaptığı saha çalışması sonucunda ‘Yılın En Başarılı Belediye Başkanı seçildi.
Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği’nin (KAMU-DER) Türkiye genelinde düzenlediği yılın en başarılı belediye başkanları ödülleri sahiplerini buldu. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, KAMU-DER tarafından yılın en başarılı belediye başkanı seçildi. KAMU-DER Aydın İl Başkanı Fahrettin Petek, ödülü Başkan Ömer Günel’e teslim edilmek üzere Kuşadası Belediye Başkan Vekili Emre Fazlılar’a takdim etti.”

EN BAŞARILI BAŞKAN SAYIN GÜNEL’SE DİĞERLERİ NEYİN ENİ?