Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ: “OYUNU ALAMADIĞINIZ AYDINLILARI JES’LERLE Mİ CEZALANDIRIYORSUNUZ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Aydın’da çevre felaketine dönüşen Jeotermal Santral sorununu TBMM’de Genel Kurul gündemine taşıyarak, “Oyunu alamadığınız Aydınlıları JES’lerle mi cezalandırıyorsunuz? Aydın halkı tarım arazilerinin ve geleceklerinin karartılmasını istemiyor. Yeter artık, bu jeotermal işgaline son verin.” dedi.

“JES’LER YÜZÜNDEN KRONİK HASTALIKLAR ARTTI, AĞAÇLAR KURUDU”

Tarımsal üretimde önemli bir yeri olan Aydın ilinin verimli topraklarının jeotermal enerji santrallerinin işgali altında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Evrim Karakoz, “JES’lerden havaya, suya, toprağa karışan zehirler canlı sağlığını tehdit ediyor, kronik hastalıkları artırıyor, ağaçlarımızı kurutuyor, bölge halkının önemli geçim kaynağı tarımsal üretime ciddi zararlar veriyor.” dedi.

CHP’li Evrim Karakoz konuşmasının devamında şunları söyledi:

JEOTERMAL İŞGALİ AKP ELİYLE BÜYÜTÜLMEYE DEVAM EDİLİYOR

“Aydın’daki jeotermal işgali tüm itirazlarımıza rağmen AKP eliyle ve büyütülmeye devam ediliyor. Daha geçen hafta Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kuyucak Çobanisa Mahallesi’nde 3.900 metrekarelik alanda JES yatırımı için acele kamulaştırma kararı alındı.”

OYUNU ALAMADIĞINIZ AYDINLILARI JES’LERLE Mİ CEZALANDIRIYORSUNUZ?

“Buradan AKP Hükûmetine soruyoruz: Oyunu alamadığınız Aydınlıları JES’lerle mi cezalandırıyorsunuz? Aydın halkı tarım arazilerinin ve geleceklerinin karartılmasını istemiyor. Yeter artık, bu jeotermal işgaline son verin.”