Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

 

ÇİRKİN SALDIRIYA BASIN AÇIKLAMASIYLA CEVAP

KUŞADALILAR KENT KONSEYİ BAŞKANINI YALNIZ BIRAKMADI

Önceki gün küçük çocuğunun yanında saldırıya uğrayan Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver için, Kent Konseyi ve Kuşadası STK ları ortak Basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasına katılımın oldukça yüksek olduğu dikkat çekerken, Kuşadasının önemli sorunlarından birisi olan, doğal alanlarının talanı konusuna dikkat çekilerek, mevcut iktidarın doğal alanları tehlikeye attığı belirtilmiştir.

Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver’in doğa talanının karşısında taraf olduğu için saldırılarak göz dağı verilmek istendiği, Milli Park işletmecilerine hedef gösterildiği, bu nedenle saldırıya uğradığı açıklanmıştır.

Saldırıyı yapanlar önemli değil, onlar sadece birer maşa olarak kullanılıyorlar. Bizim işletmecilerle de bir sorunumuz yok, bu tür doğal alanlarını ihaleyle kullanıma açarak, kamuya ait değerler yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmasına karşı çıkarak, korumaya çalışıyoruz. Saldırılar bizi yıldıramaz, bizlere emanet edilen değerlerimizi bizden sonraki nesillerimize taşımak asli görevimizdir, şeklinde açıklama yapılmıştır.

56 Sivil Toplum Kuruluşu ile beraber yapılan Basın açıklamasına Kuşadası Belediye Başkanı Sn. Ömer Günel ve Belediye Meclis Üyeleri, Kuşadası Kent Konseyi Yürütme Kurulumuz ve Meclislerimiz, kentimizdeki ve çevre kentlerimizdeki STK’lar, siyasi parti temsilcileri, Ege Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü aynı zamanda Konak Kent Konseyi Başkanı Sn. Hamit Mumcu, İzmir Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi aynı zamanda Konak Kent Konseyi Genel Sekreteri Sn. Alper Yağlıdere, Çiğli Kent Konseyi Başkanı Sn. İbrahim İncesu, Milas Kent Konseyi Başkanı Sn. Çağlyan Üçpınar, İncirliova Kent Konseyi Başkanı Sn. Belgin Güler, Efeler Kent Konseyi Başkanı Sn. Mevlüt Kenar katılım sağlamışlardır.

Haberimizin ekinde bulunan video haberimizden basın açıklaması ve tepkileri izleyebilirsiniz.

EKREM ÖRSOĞLU HABERİ

ORTAK BASIN AÇIKLAMASININ TAMAMI

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı ile ilgili ihale sözleşmesinin iptali davasında davacılardan biri olan Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver 1 Mart 2023 Çarşamba günü saat 16:45’de aracına binerken sekiz yaşındaki kızının yanında kimliği belirsiz iki kişi tarafından saldırıya uğramıştır.

Saldırganlara karşı kendini koruyarak saldırıyı defeden sayın Mustafa Ünver’e öncelikle geçmiş olsun diyoruz.

Bilindiği gibi; Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Zeus Mağarası ve Çevresinde Yapılacak Büfelere ve İçmeler, Aydınlık, Kavaklı Burun ve Karasu Koyları Alanlarında Kır Lokantası-Büfelerin ve Plaj İşletmeciliği, Dalış Eğitim gibi işletmelerin ihale usulü ile özel işletmelere devredilmesine karşı dava açılmış ve Aydın 2. İdare Mahkemesi, ihale sözleşmesini iptal etmişti.

Mahkeme kararıyla iptal edilen ihale sözleşmesinin bir an önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanması gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Zira Anayasanın 2’nci maddesinde sayılan hukuk devleti olmanın gereği olarak, idareler mahkeme kararlarına uymak zorunda olup, kararlar aynen, değiştirilmeksizin ve gecikmeksizin uygulanmak zorundadır.

Mahkeme kararının davalı bakanlığa tebliğinden itibaren en geç otuz gün içinde uygulanması zorunludur. Bu süre 3 Mart 2023’de yani bugün sona erecektir.

Milli parklar, ulusal ve uluslararası önemde doğal ve kültürel kaynak değerlerini barındıran alanlardır. Pek çok gelişmiş ülkede olduğu gibi ülkemizde de milli parklarda gerçekleştirilen rekreasyonel faaliyetlerin ana amacı milli parkın doğal ve kültürel kaynak değerlerinin ziyaretçilere tanıtılması ve doğa bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamaktır.

Milli Park açısından telafisi olanaksız zararlara mahal verilmemesi için mahkeme kararının gecikmeksizin uygulanması gerektiğine inanıyoruz

Milli Park’ın korunarak gelecek kuşaklara ulaştırılması için çaba gösteren duyarlı doğaseverlere yönelik her türlü saldırıya karşı hep birlikte mücadelemizi sürdürmeye kararlı olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.

Bu saldırı hepimize yapılmıştır. Sessiz kalmayacağız!

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından saldırıyı yapanların ve azmettiricilerinin en kısa sürede yakalanıp, yargı önünde cezalandırılacağına inanıyoruz.

Saldırı ile ilgili hukuki sürecin takipçisi olacağız.

Kuşadası Sivil Toplum Kuruluşları