Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

BAHÇECİK BOĞAZI KORUNMALI

Doğa harikası bir güzellik olan, Bahçecik boğazı turizm kenti olan Kuşadamızda az kalan, doğa güzellikleri arasında yerini alan değerlerimizdendir. Bahçecik boğazı için eğer önlem alınmazsa bu doğa güzelliğimiz elimizden gider.

Her türlü bitki örtüsüne sahip olan bahçecik boğazında, çok eski tarihlere dayanan su kemerleri de bulunmaktadır. Bu kemerlerle gölden Efes’e su taşınıyormuş. Yol açabilmek için burada çalışan bir iş makinesi tarihi kemerin taşlarını yere indirerek, doğaya ve tarihi kemer’e zarar vermiştir.

İnşaat ve moloz atıklarıda güzelim doğanın içinde çok çirkin bir görüntü vermektedir. Bu günki gezimizde Kuşadası EKODOST başkanımız Bahattin Sürücü liderliğinde, Aydın Doğa Koruma ve Milliparklar çevre müdürlüğü temsilcileri ile yaptığımız gezide, baharla birlikte ortaya çıkan bitkilerin doğaya armağanı çiçekleri ile görülmeye değer bir tablo içeriyor. Gölün etrafında gezinirken değişik kuş sesleri adeta serenat ediyor. Böylesine güzel bir yerin hiçbir koruma statüsüne alınmaması çok üzücüdür.

Bahçecik boğazının tabiat parkı olması, bitki örtüsü ve yaban hayatının korunması için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Bu doğa güzelliği ranta açılmamalı, turizm kenti olan Kuşadamızın doğa güzelliklerini korumak, onlara sahip çıkmamız gerekiyor.

Turizm açısından çok önemli olan Bahçecik boğazı korunmalı, başka Kuşadası yok!

Erdem ÖZKAYİMOĞLU