Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

 

Mevcut Yönetime Oy Verecekler, İyi Düşündünüz mü?

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçime iki gün kaldı. 60 milyondan fazla seçmen sandığa gidip önümüzdeki beş yıl için kendilerini temsil edecek Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçecek. Bizler ise Aydın ilimizde bizi temsil edecek sekiz milletvekilini seçeceğiz.

Genel olarak ekonomi kötü durumda. Sağlık, adalet, eğitim başta olmak üzere devletin birçok kurumu oldukça sıkıntılı. İnsan hakları konusunda ileriye değil, geriye gidiyoruz. Ayrıca bu süreçte insanları ötekileştiren politikalar nedeniyle toplum giderek birbirinden uzaklaşıyor.

21 yıldır iktidar olan Akp’nin son dönemde ilimizde dört milletvekili vardı. Bu dört milletvekilinin ilimize ne katkısı vardı? Bu soruya cevap olarak verecek çok şey bulamayız. Zaten bundan olacak ki üç seçimdir birinci sırasında yer alan Mustafa Savaş dışındaki vekiller liste dışı kaldı. Listeye sekiz yıldır il başkanı olan Ömer Özmen üçüncü sıradan, Seda Sarıbaş ise ikinci sıradan Milletvekili adayı oldu. Dördüncü sırada Mustafa Abak, beşinci sırada ise ortamı germekle zaman zaman gündemde yer alan Umut Tuncer yer aldı.

Tüm bu isimlerin Aydın’ın gelişmesi, değişmesi, kalkınması için öne çıkan problemlerinin çözümü için ne kadar başarılı olup olmadıklarına bakarsak elimizde bir şey olmadığını görebiliriz.

Yeni seçilecek milletvekillerini şimdilik bir kenara bırakalım. 21 yıl iktidarda olan partinin eski Milletvekilleri şimdiye kadar yatırımcı bakanlıklarla uyumlu çalışıp Aydın için başarılı projeler, çözümler üretebildiler mi? Şehrimizin en önemli sorunlarından biri olan Jeotermal elektrik santrallerinin tarımsal alanlara, havaya, suya verdiği zararlar ve bu zararları azaltacak kurum ve kuruluşlar ile ortak plan, proje çözümler üretildi mi? Üretilmiş olsalardı Aydın organize sera alanları ile jeotermal seracılığın başkenti olur muydu?

Yıllardır can çekişen ve yavaş yavaş hepimizi zehirleyen Büyük Menderes Nehrinin kirliliğinin çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak plan, proje, uygulanabilir çözümler üretildi mi?

Birçok ilin proje kapsamına alındığı ve hizmete girdiği Hızlı tren projesinde Aydın-Denizli-Ankara Aydın-İzmir-İstanbul hatlarına uygun bağlantıların yapılabilmesi için gerekli çalışmaları yapabildiler mi?

Yapımı devam eden ve yıllardır bitmeyen Ortaklar-Çamlık- Selçuk duble yolunun bitirilmesi için çözüm ürettiler mi?

Aydın-Çıldır Havaalanının faaliyete geçirilip yolcu ve kargo amaçlı uluslararası uçuşlara açılabilmesi için plan, proje, çözüm ürettiler mi?

Yıllar önce yapılan İzmir-Aydın Otoyolunun devamı olacak Aydın-Denizli Otoyol yapımını ihmal edilip çok geç kaldığını, buna bağlı olarak ülke ve il olarak çok büyük zarara uğradığımızı kabul ediyorlar mı?

Aydın-Denizli Otobanı ile Aydın-İzmir Otobanın Denizli yönüne çıkışı için yapılan çevre yolunun yanlış planlama yüzünden tarımsal alanlara zarar verdiği, böylece harcanan milli servetin boşa gittiğini hesapladılar mı?

Uzun yıllardır vaat edilip yapımı yılan hikayesine dönen ve bir türlü bitmeyen Aydın Şehir hastanesi için seçilen yerin tarımsal alan içinde olup çevresindeki yapılaşmalarla bir çok tarımsal alanın betonla kaplanacağını biliyorlar mı?

Ayter Alanı olarak bilinen  turizm tahsisli alanın 21 yıldır iktidarda olmalarına rağmen hala atıl kalmasından rahatsızlık duyup çözüm üretemediklerini kabul ediyorlar mı?

Gençlik spor il müdürlüğünün şehrimize katkıda bulunması için hazırlanan plan projelerin uygulanmasında yeterli destek verip spor sahaları, spor salonları, olimpik açık-kapalı Yüzme havuzları yapılmadığı için kendilerini sorumlu hissediyorlar mı?

İzmir Depremi sonrası birçok okul binası, Efeler Yaşlı Bakımevi, Atatürk Devlet Hastanesi ek binasının yıkılıp yeniden yapılmamasından, hastanenin gecekondu gibi barakalarda hizmet vermesinden kendilerini sorumlu hissediyorlar mı?

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan PTT baş müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü binaların ve risk taşıdığı için taşınması söz konusu olup yılan hikayesine dönen Adliye binasının şimdiye kadar yapılmamasından kendilerini sorumlu hissediyorlar mı?

Milletvekili olarak seçilebilmek için bugüne kadar çözüm bulamadıkları sorunları çözebileceğine inandıracakları seçmenlerin oyunu alarak seçileceklerine inanıyorlar mı?

Yoksa yıllardır seçilen milletvekillerin yaptığı gibi şehrin sorunlarına çözüm üretip katkı yapmak yerine tayin, atama ve Meclis çalışmalarında el kaldırıp indirenlerden mi olacaklar?

Ülkemizin ekonomisi dip yapmış durumda, bu durumdan kurtulmak İçin projeleri oldu mu?

Şimdi sandık başına giden herkesin elini vicdanına koyup ona göre davranması gerekiyor.

Hak, hukuk ve adalet herkese lazım.

Bu üçüncü Cumhurbaşkanlığı seçimi ve muhalefet şimdiye kadar olmadığı kadar organize ve konsolide olmuş durumdayken Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanması sürpriz değil, mucize olur. Haydi Sandığa!

“Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır.” (Hz.Muhammet)

Hüseyin ASAR