Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

Dr. Bilgehan Algan; Kuşadasını Birlikte Yöneteceğiz

HÜSEYİN ASAR 

Kuşadası Belediye Başkanlığı için CHP’de aday adayları başvuruları devam ediyor.

Daha önce Kuşadası’nda Belediye Meclis Üyeliği yapan Dr. Bilgehan Algan, Aday Adaylık müracaat evraklarını CHP İlçe Başkanlığına teslim etti.

Dr. Bilgehan Algan başvuru sonrası yaptığı basın açıklamasında:
“Değişim isteği ile güzel bir yola girdik, umarım ön seçim olur. Partimizin vereceği karara saygılıyız. Partimiz kimi aday olarak gösterirse yanında olacağız. Beklentimiz bu sefer görevin bize verilmesi yönündedir. Görevi alırsak ekibimizle birlikte Kuşadası’nı hak ettiği yere getireceğiz. Kuşadası’nda yapmamız gereken ilk şey tüm mahallelerinin sorunlarını tespit etmek. Zaten biz bu sorunları çok iyi biliyoruz. Tüm ekiplerimiz ile çalıştık, sorunların envanterini çıkardık. Mahalle meclisleri projesini çok önemsiyoruz. Bu meclisler ile birlikte tüm sorunları katılımcı bir anlayışla birlikte çözeceğiz. Biz temel olarak ön seçim olmasını istiyoruz, olmazsa sonuçlarının kötü olacağını görüyoruz. Genel Merkezde başlayan değişimin ön seçim ile devam edeceğine inanıyoruz. Biz birleştirici bir yapıya sahibiz, kavgacı ve ayrıştırıcı değiliz. Çözüm odaklıyız ve Kuşadası’nın sorunlarını çözmek için yola çıktık. Daha önceden yerel yönetim tecrübemizin olması bizim artı değerimizdir. Biz her zaman halkın içinde olduk, bundan sonra da onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. Kuşadası’nı hak ettiği yere getirmek için ekibimizle projelerimizi hazırladık, zamanı gelince bunları tüm halkımıza duyuracağız. Başta termal turizm olmak üzere turizmi yıl boyu sürdürmek için çok sayıda projemiz var. Biz STK’lar ile birlikte olacağız, onlarla birlikte hareket edeceğiz. Başta tek yön uygulaması olmak üzere halkın sıkıntı duyduğu konuları ele alarak çözümler üreteceğiz. Kuşadası seçmeni CHP tandanslıdır. Adaylar belirlenirken ön seçim yapılmış olsaydı, şimdi olduğu gibi halk ile yerel yönetimler arasında bir sorun çıkmazdı. Biz sadece CHP üyelerine değil, herkese el uzatarak çalışacağız, halk ile yerel yönetim arasındaki sıkıntıları gidereceğiz. Biz Kuşadası’nı birlikte yönetmek için, kentteki katma değeri artırmak için, gençlerin ve kadınların mutlu yaşaması için, turizmin hak ettiği yere gelmesi için, başta trafik sorunu olmak üzere kentin tüm sorunlarını kısa sürede çözmek için bu yola çıktık ve bunu başaracağız.”

Dr. Bilgehan Algan, uzun yıllardır yaşadığı Kuşadası’nı “Marka Kent” yaparak eski günlerine geri döndürmek istiyor. Uygulayacağı açık kapı politikası, eleştiriye açık olması ve iyi bir ekiple ilerleyerek istediklerini yapacak görünüyor. Kısa vadeli projelerin yanında orta ve uzun vadeli projeler hazırlayarak Kuşadası için gerekli olan tüm çalışmaları yapacağını söylüyor.
Başka Kuşadası yok, ilçemize sahip çıkalım, kentimizi koruyalım. Başta Dr. Bilgehan Algan olmak üzere tüm aday adaylarına başarılar dileriz.

“Siyasetle ahlâkı ayıranlar, ikisinden de bir şey anlamamışlar demektir.” (John Morley)

HÜSEYİN ASAR