Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

Aydın CHP’de Beklenen Aday; Evrim Karakoz

Siyaset nazik bir iştir ve asla hata kabul etmez. Dişinle tırnağınla, didine didine bir yere gelirsin, en küçük bir hata yaparsan silinir gidersin. Özellikle aday adaylığı döneminde verilen emekler heba olur gider.
Sadece kişisel kariyerinin peşinde olanlar adaylık beklerken istediklerini alamazlarsa hemen küserler. Partilerine ve o partiye gönül verenlere ayıp ettiklerinin farkında bile varamazlar. Bir bakmışsın partisinden bile istifa etmişler. Siyaset bu, her türden insanın bulunduğu bir arenada her şey olabilir. Ama ideal olan parti çıkarı ise yılmadan çalışmak gerekir, istediğini asla alamayacak olsan bile.
Siyasetin iyice ısındığı şu günlerde genel seçimler için partilerde aday adayları belirlendi, yavaş yavaş son şeklini almaya başladı. Eski aday adayları, yeni aday adayları, mevcut vekiller veya başkanlar, herkes bir yerlere göz kırpıyor, aday olabilmek için canla başla çalışıyor.
Gerçi göz kırpılacak tek bir yer var, o da seçmen kitlesi. Olması gereken, nereye aday olunacaksa olunsun partili seçmen kitlesinin katıldığı ön seçimdir. Ancak bu şekilde sağlıklı işleyen bir demokrasiden söz edebiliriz. Doğrusu bu ama, şu an başta CHP olmak üzere neredeyse tüm partilerde ön seçim yapılmıyor.
2023 seçimlerinde Milletvekilliği için partilerde aday adayı bolluğu var. Özellikle iktidar partisi AKP ve karşısındaki en büyük güç olarak iktidara talip olan CHP ile İyi Parti en çok aday adayının yarıştığı partiler oldu. İyi Parti ve AKP’de temayül yoklaması falan deselerde merkez yoklaması adayların belirlenmesinde temel etken olacak. Durum böyle olunca merkeze yakın olan adaylar avantajı yakalayacak gibi görünüyor.
Gelelim siyasetin yeni, genç ve değişim odaklı yüzlerinden biri olan Evrim Karakoz’a. 2014 yerel seçimlerinde Efeler Belediyesi Meclis Üyesi, 2019 yerel seçimlerinde Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi olan Evrim Karakoz her iki dönemde de Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Genç bir Avukat olan Evrim Karakoz, başta Efeler, Germencik ve Kuşadası olmak üzere tüm Aydın’da tanınan ve örgütte karşılığı olan bir siyasetçi olarak göze çarpıyor.
Evrim Karakoz, başarılı bir avukat, başarılı bir siyasetçi, başarılı bir örgütçü olarak yoluna devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak yerelde çok önemli işlere imza attı. Aydın insanına önemli katkılarda bulundu.
Geçtiğimiz yerel seçimlerde Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayı olan Evrim Karakoz, o seçimde aday olamamasına rağmen geçtiğimiz tüm diğer seçimlerde partisi CHP için tüm gücünü ortaya koyarak çalıştı, çabaladı. Partisinin demokrasi anlayışını ve seçilmişlere ne kadar saygısının olduğunu göstermiş oldu.  Önümüzdeki seçimlerde yeni oy kullanacak olan genç seçmene seslenmesini bilen biri olarak bunu başarabilecek vizyona da sahip kendisi.
Önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz nasıl bir siyasi yarışın içine gireceğimizi. Evrim Karakoz kelimelerle anlatılamayacak kadar, önemli bir siyasetçi olacaktır ülkemizde. Kendisi siyasetin yükselen değeri olacak, hem ülkemize, hem de yaşadığımız bu topraklara önemli katkılar sunacaktır. Sadece kendi partisinden değil, ülkedeki tüm farklı ideolojilerden  oy almayı başarabilmiş bir siyasetçi olarak siyasette yeni bir değişimin başladığını da gösterecektir. Bugüne kadar edinmiş olduğu siyasi vasıfları, hitabet gücü ve halkıyla iç içe olmasının elde etmeyi beklediği zaferde büyük payı olacaktır.
Evrim Karakoz, yerel ve ulusal siyasetin yükselen değeri olarak, şehrimizin de gururu olacaktır. Böylece siyasete damgasını vurarak, genç bir siyasetçi olarak değişime ayak uydurup uzun yıllar halkımıza hizmet edebilecektir.
Kendisine neden milletvekili adayı olduğunu sorduğumuzda:
“Aydın özelinde çözüme kavuşturmak istediğim sorunlar var. Milletvekili seçildiğimde başta bu sorunlar olmak üzere ilimizin gelişimine katkı koyacak çalışmalar yapmak istiyorum. Bir taraftan da genel siyasette özellikle gençlerimiz için çalışmak istiyorum. Gençlerimizin işsizlik ve eğitim sorunları üzerine çalışmalar yapmak ve onların hayat standartlarını yükseltecek politikalar üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Gençlerimizin gelecekten korkmalarını istemiyorum. Tam tersine bu konuyu düşünmelerine bile gerek kalmasın istiyorum. Biliyorsunuz ki Aydın tarım ve turizm kenti. Tarım ve turizm konusunda Aydın’ın daha ileri gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Hukuki kimliğimin yanında bir dönem kısmi olarak çiftçilikle de uğraştım. Bu yüzden hukuki olarak tarım politikaları üzerine yoğunlaşarak, “İnsanlar ürettiklerinden nasıl daha fazla kazanabilir ve piyasaya nasıl daha fazla giriş yapabilir?” gibi konularda çözümler üretmek ve bunları Aydın halkı için hayata geçirmek istiyorum. Özetle, tam anlamıyla milletin vekili olmak istiyorum ve çalışmalarımı hep bunlar üzerine yoğunlaştırmak istiyorum.”

Siyaset zorlu bir alandır herkes bu alanda başarılı olamaz. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar dileriz.
“Büyük olma yolundaki ilk adım, dürüst olmaktır.” (Samuel Johnson)