Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

 

20
Ocak

Özuslu: “Karşıyaka Spor Kulübü’nün önemini derinden idrak etmeliyiz”

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Spor Kulübü’nün müzesinin açılışına katıldı. Özuslu, “Karşıyaka Spor Kulübü’nün önemini hepimiz, her Karşıyakalı fazlasıyla derinden idrak etmeliyiz” dedi.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün Mavişehir’de kurulan müzesi törenle açıldı. Karşıyaka Spor Kulübü’nün kupaları ile önemli hatıralarının bulunduğu müzenin açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da katıldı. Açılışa ayrıca Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Karşıyaka Spor Kulübü’nün tarihinde yer alan önemli isimler, kulüp sporcuları, siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Özuslu: “Direnişin, başkaldırının da timsalidir”
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz İzmir’in aynı zamanda bir spor kenti olmasını da savunuyoruz. Bu spor kenti olmaya en çok yakışan ilçemiz de Karşıyaka’dır. 1912 yılından bugüne tam 110 sene geçti. Karşıyaka Spor Kulübü sadece spor kulübü değildir. O yıllarda kurulduğunda o günkü ülkemize kast eden düşmanlara, emperyalistlere karşı bir örgütlenmenin de yuvasıdır. Direnişin, başkaldırının da timsalidir. Çok büyük bir emanettir. Karşıyaka Spor Kulübü’nün önemini hepimiz, her Karşıyakalı fazlasıyla derinden idrak etmeliyiz. Bunu Türkiye’nin de dünyanın da bilmesini sağlamalıyız. Eğer bugün bu inanç, sevgi, direnç, cumhuriyete olan aşkıyla Karşıyaka Kulübü ve Karşıyakalılar varsa Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

Tugay: “İrade koymaya davet ediyorum”
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Stadın yapılmasının önünde engel olan herkese yazıklar olsun. Bugün yapılması için mücadele kararlılığını gösteren insanlardan birisiyim. Uygulama projelerini yaptırdık, bitti. Yakında kamuoyuna sunacağız. Herkesi bu yönde irade koymaya davet ediyorum. Stadın yapılması için dimdik durulması gerektiği yerde de durmak gerekir” dedi.

Büyükkarcı: “Sadece bir müze değil”
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, “Bu sadece bir müze değil, birlik olduğumuz zaman neler yapabileceğimizin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Burası için çok kişiye minnet duymamız lazım” dedi.