Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

KUŞADASI KENT MEYDANINDA YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

2017 Yılında ilk projesi hazırlanan Kuşadası Kent Meydanının yapımına başlandı.

Kuşadası’na anlam katacağı düşünülen Kent Meydanı projesi çalışmaları Belediye binası yıkım çalışmalarıyla start verdi.

Pandemi nedeniyle yıkılacak binalarda bulunan Esnafların da mağdur edilmemesi için iki yıldır ertelenen projenin yapımına geçilirken, çevrede bulunan Esnaf rahatsızlığını dile getirdi.

Yıkım ve çalışma alanının etrafı tamamen koruma altına alınmasıyla, çevre Esnafı ve yıkılacak binalarda bulunan Belediye kiracısı Esnaflar şikayetlerini dile getiriyor.

Yaklaşık 30 yıldır kiracısı oldukları dükkanların yıkılarak, yerine yapılacak Kent Meydanı projesine tepki gösteren Esnaf, dükkanlarını tahliye etmek için kiralık yer bulamadıklarını, buldukları dükkânlarında kira bedellerinin çok yüksek olduğundan yakındılar.

Diğer taraftan Kuşadasının bir Kent Meydanıyla çok daha güzel olacağı, Kent meydanında yapılacak yeni dükkanlarla köhneleşmiş eski yapılaşmadan kurtularak, yep yeni Kent meydanına kavuşmanın şehiri rahatlatacağı savunuluyor.

İki yıl gibi bir süredir esnafa süre verildiği, neticede bu alanın kamu malı olduğu, Belediyenin orada bulunan Esnafın çıkarları doğrultusunda kararlar alamayacağı doğrultusunda görüş bildirilirken, vatandaş yapılacak Kent Meydanı çalışmalarının süratle tamamlanarak turizm sezonuna yetişmesini istiyor.

Bölge Esnafının yakınmalarına karşın sade vatandaş tam tersine, yapılan çalışmanın projenin uygulanmasıyla, Şehirin nefes alacağı bir alana sahip olacağı, projenin tamamlanmasıyla sıkıntıların son bulacağını, sancısız çocuk doğmaz bu sancılara katlanarak yeni sevinçler yaşayacağını belirtiyor.