Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

KUŞADASI’NDA İNŞAAT’TA FAZLA KAT RANTI

Kuşadası Belediyesi İnşaat terörü ile yapılan usulsüzlükleri ihbarlara rağmen takip edemiyor.

Karaova mahallesi (Soğucak 205 ada 1 parsel) üzerinde hisseli arsada,  tüm ihbarlara rağmen kat adedi 2 olduğu halde, binalar 3 kat yapılarak fazladan rant elde edildiği gibi, çarpık kentleşmeye yol açılıyor.

Fotoğraf ve bilgilerini yayınladığımız bahse konu bina bunlardan sadece iki bağımsız bölüm’ü. Yapımına kaçak başlanan bina tüm ihbarlara rağmen, ruhsatı var denilerek yapılmasına göz yumuldu, temel ruhsatı olmadığı halde yapımına devam edildi.

Belliki binayı yapanlar Belediyeye yakın kişiler,  kat fazlalığı olduğu ve temel vizesi olmadığı tarafımızdan ihbar edildiği halde, binanın yapımı sürdü. İki kat imar izni olduğu halde üç katlı bina yapılarak yasalar hiçe sayılmış, bu duruma belediye denetçileri’de sessiz kalmıştır.

Bu binalar mütahitler tarafından yapılıp, üç katlı olması nedeniyle’de kısa sürede satılmakta olup, usulsüzlük yapan müteahit bu işten karlı olarak sıyrılmaktadır. Olan masum alıcılara olmaktadır.

Haliyle bu uygulamanın işleyişini  izleyen Kuşadalılar bir rüşvet çarkı döndüğü kanısındadır.

Verilen ruhsatlar’da 3194 sayılı  imar  Kanununun yeni yapılan bina ile ilgili 22. maddeye göre değil, İmar kanunu 55/9 maddesinde belirtilen tadilat kapsamında ruhsat verilmekte olup, mevcut olmayan bir binaya tadilat ruhsatı verilerek, bir usulsüz durum’da burada ortaya çıkmaktadır. Kaldıki yeni yapılan binalar temelden başlanarak, her katta teknik ve projeye uygunluğu kontrol edilip, vizelenir. Yani kaçak kat yapılması binaların kontrolsüz yapıldığını veya bu işe menfaat karşılığı göz yumulduğunu göstermektedir.