Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

İNŞAAT YASAĞI BAŞLADI

Kugşadası sınırları içerisinde 15 Mayıs – 15 Ekim 2023 tarihleri arasında inşaat yasağı uygulanacaktır.

Mor Bölge: İlçemiz sınırları içerisinde mor bölge olarak nitelendirilen nüfusun yoğun olduğu ve turizm tesis alanlarının bulunduğu yerlerde her türlü inşaat faaliyeti yasaklanmıştır.

Kırmızı Bölge:İlçemiz sınırları içerisinde kırmızı bölge olarak nitelendirilen nüfusun yoğun olduğu ve turizm tesis alanlarının bulunduğu yerlerde her türlü beton dökümü yasaklanmıştır. Bu imalatların dışında kalan ince işçilik diye tabir edilen fazla ses ve gürültü çıkarmayan imalatlar izin alınmak kaydıyla yapılabilecektir.

Sarı Bölge: İlçemiz sınırları içerisinde sarı bölge olarak nitelendirilen plaja uzak turizm tesis alanlarının yoğun olmadığı yerlerde her türlü beton dökümü komisyonca değerlendirilecektir. Bu imalatların dışında kalan ince işçilik diye tabir edilen fazla ses ve gürültü çıkarmayan imalatlar izin alınmak kaydıyla yapılabilecektir.

Yeşil Bölge: İlçemiz sınırları içerisinde yeşil bölge olarak nitelendirilen site, konut ve işletmelerin yoğun olmadığı yerlerde her türlü inşaat faaliyeti yapılabilecektir.

* Bahsedilen 4 (dört) bölgede de her türlü hafriyat alınması, kırıcı çalıştırılması ve temel açılması yasaklanmıştır.

* Beton dökümü ile ilgili faaliyetlerde beton firmalarına ait araçların belediyenin belirlemiş olduğu güzergâhlar haricine çıkması yasaklanmıştır.

Cumartesi-Pazar günleri ve Resmi Tatil günlerinde her türlü inşaat faaliyeti yasaklanmıştır.