Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

OKAN BAYÜLGEN KIYAĞI

ERGUN OK

Yıllardır kokusuna alıştığımız Şehirin orta yerinden akan dere, beş yılda beton yığınına dönen dağlar tepeler, Kent meydanı, toprak saha kaç Kuşadası adayının gündemine geldi bilemem ama bildiğim bir tek şey varsa, Kuşadası’nda rant kavgalarıyla süren başkanlık yarışı…

Hatırlatmak isterim: Özlem hanım elini masaya vurarak “Kuşadası’nda Tarişin yerini aldık, bu yere ne yapılması’na Kuşadası halkı karar verecek” deyişini…

Sonrasında sandıklar kuruldu, Kuşadası halkı bu yer için oylamaya gitti ve sonuçta Halk burasının halka açık yeşil alan olması tercihinde bulundu. Peki şimdi burası ne oldu? Kalburüstü belediye üst düzey görevlilerinin makamlarının bulunduğu o ucube bina ile otopark dikildi. Kuşadasına verilen söz, sandıktan çıkan tercih yapılacaktı ancak bu söz tutuldu mu? Tutulmadı.

ÇEVRECİ DEVRİMCİLER’E KÜFÜR EDİLDİ 

Çevre platformları ve STK lar, CHP Genel başkanı ziyarete gelince pankart açarak nasıl protesto etmişlerdi, Hatırladınız mı? O zamanlarda Başkan Ömerin adamlarından olan bir kendini bilmez de eylem yapan o Çevreci Devrimci arkadaşlar’a küfür etmişti, Hatırladınız mı? Küfürbaz partili o zamanlar partinin çaycısı’nın kocası, Karaova mah. CHP sorumlusu T.D değil miydi? Unuttuk mu? Hayır.

Zaman içerisinde Kuşadası halkı’nın nasıl aldatıldığını daha iyi anlamaya başladık. Bir müddet sonra Tariş binasından kalan yapılardan birisinin bir şekilde şov proğramlarından tanıdığımız ekran yüzü Okan Bayülgen’e kafeterya olarak verildiğini, kafeteryasına’da proğramı “DADA” ismini verdiğini öğreniyoruz. Siz nereye koşuyorsunuz?

Belediyenin tüm imkanlarıyla reklamını yaptığı sevgili başkanları Ömer Günel’in, Okan Bayülgen’in proğramına “kimi seçmeliyiz” flaşı ile konuk olacağı duyuruluyor. (Zaten alanda çalışanların tamamına yakınının belediye çalışanları olduğu’nu biliyoruz)

Okan Bayülgen kendisi’ne yapılan kıyağın bedelini ödemek için Kuşadası’ndaki, seçim yarışına katılıyor.

Madem herkes tarafsızlığını kaybetmeye başladı benim’de bir özel notum olsun:
Ben öncelikle bir Devrimciyim, sonra İzmirliyim. Yolumuz yoldaşımız her zama belli’dir. Ne mason localarının artıklarıyla nede rant uğruna beş takla atanlarla yol yürürüm. Ben devrimciyim, yolum Denizlerin, Mahirlerin, Sinanların, Cihanların, yoludur. Burjuva özentili jakoben rant peşinde koşan adaylara verilecek oyum yoktur. Tariş arsasını halkın iradesinden kaçıranlara, Kuşadası Devrimcilerinin de verecek oyu olduğunu sanmıyorum.

ERGUN OK