Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

OMURGALI DURUŞ’A ÖZLEM

MEHMET GÜLTEKİN 

“Milletten değil, ittifaktan medet uman siyaseti istemiyoruz. 81 ilimizde kendi adayımız ile seçime katılacağız.”

Bu sözlerin sahibi parti liderinin kim olduğunu biliyorsunuz.

* Millet ittifakı içinde 18 ay boyunca yer alan 1300 maddelik protokolü uygundur diye imzalayan liderdir.
* 4 – 5 Mart günlerinde E.İ ve M.Y Başkanlar bu masada yer alacak, CB yardımcılıkları ilan edilecek diye Kriz yaratmıştı.
* Yine aynı lider şimdi o Başkanların karşısına aday çıkarmaya kararlı.
Yine ana muhalefet parti lideri de kervana katılmakta geç kalmadı.
* Meclis Başkanı Anayasa değişikliği veya başka bir nedenle gelebilir. Buna itiraz edecek halimiz yok diyor. Kardeşim Ülke Yangın yeri gibi. Şimdi Anayasa Değişikliği sırası mı? Neden her cümleye cevap vermek zorundasınız?
* Yine Liderimiz İl ve İlçelerde yapılan kongre sonuçlarını kurultay için garanti görmüş olmalı ki; Değişim – Gelişim cümleleri kurmaz oldu.
Bu arada İktidar partisi de; hafta sonu Kurultay düzenliyor, daha sonra da İlçe ve İl Kongrelerini yapacak. Yani sistemi tersten çalıştırıp, çatlak sesleri duymayacak demektir.
Ayrıca 4 – 5 – 7 dönem Milletvekili seçilen kişi gayet pişkin bir sekilde; Değişim’den, Gelişimden söz edebiliyor. Örgütün, delegenin istediğini soran bile yok. Onlar var ya; Partiler için sadece “İşçi Arı” muamelesi görüyorlar, o kadar.
Kısacası bu örnekler bile bizdeki partilerde, Demokrasi- Değişim – Yenilenme – Tüzük ve Proğram uygulanması – Örgüt Katılımı – Parti içi Demokrasi – Liyakat ve de İlkeli Siyaset kavramlarının ancak bu kadar çalıştığını gösteriyor.

Benim için Ülkemin son Çeyrekteki “Omurgalı siyasi lider” özlemim devam ediyor. Ben ce parti lideri olarak Bölükbaşı – Ecevit – Demirel – Erbakan – Türkeş artıları ve eksileri bir yana; ölünceye kadar siyasi duruşlarından ve İlkelerinden taviz vermediler. Bu anlamda onlar’a hala saygı duyarım.
Siz de aynı özlemi duyuyor musunuz?
Her zaman dediğim gibi;
Beden ve ruh sağlığımızı korumamız gerekiyor.
Saygılarımla, Mehmet GÜLTEKİN 
5 Ekim 2023