Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

 

ZİYA YILMAZ’DAN BASIN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi 28.Dönem Aydın Milletvekili adayı, Veteriner Hekim Ziya Yılmaz Basın açıklaması yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamayla, partinin çalışma proğramı doğrultusunda yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi vererek, 7. Sıradan Milletvekili adayı olmasının önemli olmadığını, önemli olanın ülkenin geleceği olduğunu vurguladı.

Yılmaz’ın yazılı basın açıklaması:

Değerli halkım, değerli seçmenlerim!

Ben Veteriner Hekim Ziya Yılmaz 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili adayıyım. Aday olduğum tarihten itibaren partimin bana vermiş olduğu seçim çalışmaları programı doğrultusunda gece gündüz, ilçe ilçe, köy köy, kahve kahve gezerek halkımızla, köylülerimizle, üreticilerimizle bir araya geliyorum. Ziyaretlerim sırasında bana aday sıralamam soruluyor. Ben de şu noktada sıralamamın önemli olmadığını, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar yanında, yönetimsel bir takım problemlerimiz olduğunu, inşallah bunların 14 Mayıs seçimleri sonucunda, Millet İttifakı ile birlikte Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı‘nda güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerek çözüleceğine olan inancımı paylaşıyorum. Ben adaylık sıralamamdan ziyade, ülkemizin dünyadaki sıralamasına bakıyorum. Maalesef Türkiye insani gelişmişlik endeksinde dünyada 48. sırada, refah endeksinde 93. sırada, demokrasi endeksinde 103. sırada, yolsuzluk algısı endeksinde 101. sırada, mutluluk endeksinde 106. sırada, matematikte 42, bilimde ve okumada 39, küresel inovasyon endeksinde 37. sırada, çevrecilikte 172. sırada ve ekonomide 6 sıra gerileyerek 22. sıradadır.

Değerli Seçmenlerim, benim yedinci sırada aday olmuş olmamın  hiçbir önemi yok. Önemli olan bizim sıramız değil, ülkemizin geleceğidir. Önemli olan sorunlar içinde boğulmakta olan tarım ve hayvancılık sektörünün bir an önce düzlüğe çıkmasıdır. İçinde bulunduğumuz bu tabloda önemli olan ülkemizin geleceği ile birlikte dünyadaki sıralamalarıdır. Atamızın da dediği gibi Türkiyemizi çağdaş uygarlık seviyesine eriştirmek için var gücümüzle yılmadan usanmadan yorulmadan çalışarak Türkiyemizi hak ettiği yerlere getirmemiz bizim en büyük görevimizdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisinin bir neferi olarak çalışmak benim için her zaman gurur verici olmuştur, asıl önemli olan budur. Kamuoyuna saygı ile duyururum.

Veteriner Hekim Ziya Yılmaz

CHP Aydın Milletvekili Adayı