Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

PARALARI NEREYE HARCADINIZ?

EKREM ÖRSOĞLU 

Anlamak zor değil, anlıyorum anlamaya da, bir türlü anlatamıyorum. Daha yılbaşını geçtiğimiz kaç gün oldu? Hani üzerine kocaman harflerle “ÖMER GÜNEL” yazdırdığı torbalarla yandaşlarına dağıttığı rakıları biraları unuttuk mu? Bu yılbaşından bahsediyorum, bir çığırtkanı’da kafası’na taktığı kırmızı kukuleta ile teşekkür videosu çekip, servis etmişti. Kahvaltılı yemeli içmeli toplantılar, geceler çalgılar çengiler hepsi içinde olan bir iki ay, vaaaay ağa bayağı zenginleşmiş dedirttiği bir kaç ay.

Yeniden adaylığının açıklanmasıyla harcadığı paranın haddi hesabı varmı? Her yerde boy boy astırdığı afişlerin, eh kolaymı Kuşadası’nın Belediye Başkanı tekrar aday olmuuuş.

Ben Kuşadası Belediyesinin bütçesi çökmüş dediğim halde inandıramadım, bakın tekrar anlatayım: Kuşadası Belediyesini devir aldıkları  2019 yılında bütçe Türk parasıyla 280 milyon lira 83 milyon’da borç olduğunu yayınladılar. Bu gün bütçeyi 1milyar 380 milyon liraya çıkardıklarını HABER ile yayınlayıp, öğündüler ve utanmadan aklımızla alay ettiler. Nüfus ve gelir artışını hesaplamadan sadece dolar üzerinden hesaplasak bile 52 milyon 980 bin dolar’la aldığınız bütçeyi, 44 milyon 160 bin dolara düşürdüğünüzün farkında bile değilsiniz, birde borçlarınızı açıklamıyorsunuz.

Peki madem Belediyenin bütçesi o kadar iyi, o muhalefetsiz meclisinizin 05.02.2024 tarihli oturumunda neden 25 milyon liralık 48 ay vadeli, yüksek faizli borçlanma yetkisi verdi? Bu 25 milyon’a neden ihtiyaç duyuldu

Ben uydurmuyorum, ekteki belgelerde yazıyor. Hani bütçe çok iyiydi?

Belediyenin veri ve yayınlarından edindiğim bilgilerle, kanaatim şudur ki, Belediye bütçesinin yatırım adı altında yaptığı borç belli değildir. Bu kadar har vurup, harman savurmanın aymazlığında eğer Belediye 25 milyon için krediye ihtiyaç duyuyorsa (hemde Belediye gelirlerine haciz koyulma güvencesi ile) Belediye bütçesi çökmüştür.

MUHALİF MECLİS ÜYELERİ

Şimdi seçime girip, aday çıkaran muhalif partiler! Sormayacakmısınız, meclis üyelerinize, nedenini size oy verenlerle paylaşmayacakmısınız? Madem sormayacaksınız bizden ne yüzle oy istiyorsunuz? Sizler siyasi parti temsilcilerimi yoksa Kuşadası’nın nimetleri için meydana çıkmış anlaşmalı iş insanlarımısınız?

“SANDIĞA YANLIZ GİRECEKSİN MENFAAT İÇİN OY KULLANIP, YAŞADIĞIN YERİN GELECEĞİNİ KARARTMA”

EKREM ÖRSOĞLU