Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

 

SEDAT PEKER’İN İDDİALARI BİR BİR ÇIKIYOR

Sedat Peker’in ‘FETÖ’nün prenslerinden’ dediği Burak Başlılar, KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a ait Yılan Adası’ndaki tarihi evi satın aldı. Başlılar’ın evi yıkarak ailesi için lüks bir malikane yapacağı belirtildi.

KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a miras kalan askeri bölgedeki ev, torun Denktaş’ın iş ortağı ve Sedat Peker’in ‘FETÖ’nün prenslerinden’ dediği ve FETÖ borsasının kurucularından olduğu iddia edilen Burak Başlılar’a satıldı.
Bugün Kıbrıs’ın haberine göre, 2012’de İrsen Küçük Hükümeti tarafından vatandaş yapılan Başlılar’ın evi yıkarak ailesi için lüks bir malikane yapacağı öğrenildi.

Burak Başlılar’ın ismini kamuoyu ilk kez suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaatlarında duymuştu.

Başlılar hakkında hem 2016 yılında hem de 2019 yılında FETÖ’den soruşturma açılmış ancak iki soruşturmanın da savcıların kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararıyla kapatıldığı ortaya çıkmıştı.

SERDAR DENKTAŞ DA SATIŞI DOĞRULADI

Bugün Kıbrıs’a konuşan Rauf Denktaş’ın oğlu ve eski Kuzey Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş satışı doğruladı.
Serdar Denktaş, evin bulunduğu bölgenin devlete ait olmadığını, 1970’li ve 1980’li yıllarda eşdeğer puanlarının yatırıldığını ve baba Denktaş’a tahsis edilen evin daha sonra koçana döndüğünü aktardı.

Denktaş, askeri bölge olan Yılan Adası’nda Denktaş’ın evinin dışında 10’dan fazla ev olduğunu da söyledi.

(HABER MERKEZİ)