Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

SGK KANUN TANIMIYOR, EMEKLİLERİ MAĞDUR EDİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son aylarda yürürlüğe soktuğu uygulamalar ile yeni emeklilik başvurusu yapan SSK ve Bağ-Kur emekli adaylarını mağdur etmeye devam ediyor. Vadesi gelmemiş borçlar gerekçe gösterilerek emeklilerin başvuruları aylarca bekletilirken, uzun süre sonra reddedilen başvuruların yenisi yapılsa bile arada geçen aylara ait toplu ödeme SGK tarafından ödenmiyor.

16 milyonun üzerindeki emeklinin önemli bir bölümünü oluşturan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından mağdur edilmeye devam ediliyor.

28 Şubat’ta Meclis’ten geçen EYT düzenlemesinin ardından 2 milyon 250 bin vatandaşın başvurusunu aylarca gerekçe göstermeden bekleten SGK, şimdi de normal şartlarda emeklilik için gereken koşulları sağlayan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin başvurularına haksız mazeretler sunarak ret cevabı veriyor.

SIFIR BORCU OLANLARA SGK ‘BORÇ’ UYDURUYOR!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, söz konusu durum hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “SGK Bağ-Kur’luları mağdur ediyor! Kanun tanımıyor! Sıfır borçla emeklilik için müracaatta bulunanlara vadesi gelmeyen borcunu ödemediği için emekli aylığı bağlamıyor! Emeklilik için müracaatta bulunduğu tarihten aylar sonra, borcun bu sürede de devam ettiği için tekrar ödeme yapmasını istiyor biriken emekli aylıklarını da ödemiyor.” ifadelerini kullandı.

 

YENİ EMEKLİLERİN ALACAĞI TOPLU AYLIKLARA ÇÖKÜYORLAR

Emeklilik için prim ve yaş şartını tamamlayan adaylar, emeklilik başvurusu yapmasının ardından uzun süre kasıtlı olarak bekletiliyor. Başlangıçta “başvuru yoğunluğu” gerekçe gösterilerek değerlendirilmeyen emeklilik başvuruları, aylar sonra henüz vadesi dahi gelmemiş borçlar öne sürülerek ret cevabı alıyor.

Söz konusu ret cevabının ardından emekli adayları, vadesi gelmeyen borçları dahi ödeyerek yeni başvuru yapıyor olsa da, SGK, ikinci başvuruyu geçerli başvuru olarak kabul ederek, aylar önce yapılan ve reddedilen başvuru nedeniyle beklenen toplu ödemeyi yapmama yoluna gidiyor

Bu durum SSK ve Bağ-Kur emeklilerini isyan ettirirken, yeni emekli olacak milyonlarca vatandaşın da eline geçecek binlerce liranın eksik yatmasına sebep oluyor.

Kaynak:Halk tv.