Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER;

‘’SİZİN ALINLARINIZIN NERESİ TEMİZ? KAPKARA BİRER MÜHÜR VAR ORADA. O SECCADEYE TEMİZ ALNINI SÜRECEK ADAMLAR DEĞİLSİNİZ SİZ!’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik mitinglerine Mansur Yavaş ile birlikte Aydın’da devam etti.

Akşener, konuşmasına başlamadan önce partisinin Türkiye Tarih Yazacak şarkısını; ‘’Bütün seçim şarkıları içerisinde en çok bu şarkıyı seviyorum. O da efeler diyarının, efelerin türküsü olduğu için’’ diyerek vatandaşlarla birlikte dinledi.

Konuşmasının başında Adnan Menderes’in; ‘’Eğer Yassıada’dan kurtulursam Çine Çayı’ndan öbür tarafa geçmeyeceğim.’’ sözünü vasiyet olarak kabul ettiğini ifade eden Akşener; ‘’Ailesiyle görüşüp mezarını eğer siz de isterseniz Çakırbeyli’ye getirmek boynumun borcu olsun. Nasıl ki Rahmetli Demirel İslamköy’deyse rahmetli Menderes’in de mezarı ailesi istediği takdirde Çakırbeyli’de olması münasiptir.’’ diye konuştu.

‘’5-10-15 MAAŞ ALAN, YAN GELİP YATAN, SİZİN HAKKINIZI YİYEN, HARAM YİYEN O DANIŞMANLARIN YÜZÜNÜ ÇOK MERAK EDİYORUM. YAZIK PUDRA ÇEKEMEYECEKLER.’’

Savaşa değil, seçime gidildiğinin altını çizen Akşener; ‘’Beraber tarih yazacağız. 14 Mayıs’ta hep birlikte bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e. Ondan sonra Recep Bey ve arkadaşlarını nezaketimizle emekliye sevk edeceğiz. 5- 10-15 maaş alan, yan gelip yatan, sizin hakkınızı yiyen, haram yiyen o danışmanların yüzünü çok merak ediyorum. Yazık pudra çekemeyecekler.’’ diye konuştu.

‘’BİR YÜZÜKLE BAŞLADIĞINIZ HAYATIN SONUNDA GELDİĞİNİZ NOKTALARIN, GEMİCİKLERİN MENŞEİNİ SÖYLE. İSTİKLAL MÜCADELESİ VERENİN CEBİNDE HARAM OLMAZ!’’

‘’Tarımla üretim yapanlar 2019’da teröristtiniz. Bugün ne oldunuz? Hain.’’ sözleriyle konuşmasına devam eden Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere iktidar mensuplarının ‘‘işgalci’’ söylemlerine ilişkin; ‘’Bir yüzükle başladığınız hayatın sonunda geldiğiniz noktaların, gemiciklerin menşeini söyle. İstiklal mücadelesi verenin cebinde haram olmaz!’’ dedi.

‘’BEN BİRÇOK MANYAKLIK GÖRDÜM DE BÖYLESİNİ GÖRMEDİM.’’

Süleyman Soylu’nun son dönemdeki sözlerine ilişkin konuşan Akşener; ‘’Asayişten sorumlu muhteremin kafayı taktığı şey ne? Erkek erkeğe evlilik. Daha ileri gitti. Erkeklerle hayvanların evliliğini serbest bırakacakmışız. Ben birçok manyaklık gördüm de böylesini görmedim.’’ dedi.

‘’SİZİN ALINLARINIZIN NERESİ TEMİZ? KAPKARA BİRER MÜHÜR VAR ORADA. O SECCADEYE TEMİZ ALNINI SÜRECEK ADAMLAR DEĞİLSİNİZ SİZ!’’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sözlerine ilişkin konuşan Akşener; ‘’Zaten genel olarak en büyük fetöcüler böyle diyor.’’ diyerek Bozdağ’ın; ‘’şampanya patlatacaklar’’ sözlerine; ‘’O seccadeye tertemiz alınla gitmek için harama el uzatmamış olmanız lazım. Çocukların hakkını gasp etmemiş olmanız lazım. Fedai öğretmeni intihara zorlamamış olmanız lazım. Hadi oradan be! Sizin alınlarınızın neresi temiz? Kapkara birer mühür var orada. O seccadeye temiz alnını sürecek adamlar değilsiniz siz!’’ diye konuştu.

‘’GABAR’DA MEZAR KAZARKEN PETROL BULUNDU.’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; ‘’14 Mayıs’ta bunları Cudi’ye, Gabar’a gömmeye var mıyız?’’ sözlerine ilişkin; ‘’Muhtemelen Gabar’a beni gömüyor. Kısmetli kadınım, Gabar’da mezar kazarken petrol bulundu. Faydamız oldu. Bakalım Kemal Bey için Cudi’de kazılan mezardan ne çıkacak?’’ diye konuştu.

‘’BİZİ BİRBİRİMİZE DÖVÜŞTÜRÜP BEDAVADAN OY ALIP SONRA DA BU MİLLETİ MARABA GÖREN BİR ZİHNİYET’’

İktidar tarafından kendilerine yönelik edilen hakaretlere, tehditlere ilişkin konuşan Akşener; ‘’Bunları dalga geçerek üzülmeyesiniz diye anlatıyorum. Ama bu öyle ir şey ki; bu milleti, seçmeni ahmak yerine koyan bir zihniyettir. Bizi birbirimize dövüştürüp bedavadan oy alıp sonra da bu milleti maraba gören bir zihniyettir. Millet baş tacıdır, seçmen velinimettir.’’ diye konuştu.

‘’BU MÜLAKAT SÜRDÜĞÜ TAKDİRDE HAKSIZLIKLAR DEVAM EDER. BİZ MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ.’’

3 yıldır sürdürdüğü esnaf ziyaretlerinde gördüğü manzaraları anlatan Akşener; ‘’Kaymakam, Vali, Belediye Başkanı, dekan, rektör yanında; ağası, paşası, ayısı, dayısı olan Ak Partililerin çocuklarını onlar özel kalemde bir ay çalışıp devletin en önemli maaşlarını alan haksız hukuksuz haramzadeler oldular. Bunların önüne geçeceğiz haksızlığın önüne geçeceğiz. Bu mülakat sürdüğü takdirde haksızlıklar devam eder. Biz mülakatı kaldıracağız.’’ diye konuştu.

‘’AND OLSUN, YEMİN OLSUN Kİ SİNAN’IN KATİLLERİNİ DE AZMETTİRİCİLERİNİ DE BULACAĞIZ VE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ.’’

Konuşması esnasında karşısında duran ‘’Sinan Ateş’i unutmayacağız, unutturmayacağız.’’ pankartına Akşener, şu sözlerle karşılık verdi:

‘Recep Bey, senin devri iktidarında gencecik bir akademisyen katledildi. Banuçiçek’in, Bengisu’nun babaları katledildi. Ayşe ateşin kocası katledildi. Musa ateşin oğlu katledildi. Azmettireni herkes biliyor. Katilleri de herkes biliyor. Ama Recep Bey’in devri iktidarında ne katiller bulundu ne azmettirenler. Bu gençlerini kadınların huzurunda and olsun, yemin olsun ki Sinan’ın katillerini de azmettiricilerini de bulacağız ve gereğini yapacağız. Bir daha Sinanlar katledilmeyecek.’’

‘’HEMEN 100 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ.’’

14 Mayıs seçimlerini kazanmalarıyla birlikte gerçekleştirecekleri vaatleri anlatan Akşener; ‘’Hemen 100 bin öğretmen atayacağız. Bütün köy okullarını açacağız. O köy okullarının şu anda 11 binini ufak bir tadilatla hemen açabilecek durumdayız. 150 bin öğretmen tekrar tayin olacak.’’ diye konuştu.

‘’BÜTÜN ÇİFTÇİ BORÇALARI YENİDEN YAPILANDIRILACAK’’

Vaatlerini anlatmaya devam eden Akşener; ‘’Bütün çiftçi borçları yeniden yapılandırılacak. Sadece faiz ödeyeceksiniz bir süre. Köylere giden gençlerin Bağ-Kur ya da SSK primlerini 5 yıl boyuna devlet ödeyecek. Köylere çobanlık yapmak için giden gençlerin maaşlarını, SSK’sını biz ödeyeceğiz. Havza merkezli tarımın yolunu açacağız. Sübvansiyonu girdilerde vereceğiz. Mazotun, yemin, elektriğin fiyatlarını %20-%30 ürünü ekerken anında alacaksınız.’’ dedi.

‘’AYDIN’IN TOPLAM İHRACATININ 1 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNE ÇIKARILMASINI SAĞLAYACAĞIZ.’’

Aydın özelinde vaatlerini açıklayan Akşener; ‘’Aydın’da tarım sektörü için büyük bir fuar alanı yapacağız. Çıldır Havaalanı’nı sivil yolcu taşımacılığına açacağız. Yatırım teşvik değerlendirmesinde Aydın’ın yeri tekrar gözden geçirilecek, haksızlık giderilecek. Küçük ölçekli ihtisas ve butik organize sanayi bölgeleri kuracağız. Hızlı tren hattı faaliyete geçecek. Aydın’ın toplam ihracatının 1 milyar dolar seviyesine çıkarılmasını sağlayacağız.’’ dedi.

‘’SÜMERBANK’I MAVİ GÖZLÜ BOZKURT’UMUZ ATATÜRK KURDUĞU İÇİN GICIK KAPTILAR.’’

Kalabalıklar arasından bir vatandaşın Sümerbank’ın özelleştirilmesine Akşener; ‘’Neler gitti, neler. Sümerbank’ı Mavi Gözlü Bozkurt’umuz Atatürk kurduğu için gıcık kaptılar. Atatürk’e gıcık bunlar, Atatürk’e. Sadece onun için bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e’’ dedi.

“SENİN SAĞ ELİNDE HİZBULLAH VAR, GAFFAR OKKAN’IN KATİLLERİ VAR. KONCA KURİŞ’İN KATİLLERİ VAR. SOL ELİNDE HABUR REZALETİ VAR.’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik ‘’pkklı, failimeçhulcü’’ iddialarına ilişkin Akşener, Erdoğan’a şu sözlerle seslendi:

‘’Muhterem, senin sağ elinde Hizbullah var, Gaffar Okkan’ın katilleri var. Konca Kuriş’in katilleri var. Gelelim sol eline. Sol elinde Habur rezaleti var. Orada Türk Bayrağı’nı teröristler rahatsız olmasın diye dışarıya çıkardın. Atatürk’ün resmini dışarı çıkardın. Abdullah Öcalan’ın, bebek katilinin kardeşine ‘bizim Mehmet’ dedin. Akraba olmuşlar. 2019’da mektubunu okuttun, kardeşini televizyona TRT’ye çıkarttın. Sonra da dedin ki her şeyi bilen Recep Bey; ‘kırmızı bültenle arandığından haberim yoktu’ dedin. Sol elinde de pkk var Recep Bey. Sağ elinde Hizbullah, sol elinde pkk.’’

‘’BEN PKKLIYSAM HAİNİM DEMEKTİR, VATAN HAİNİYİM DEMEKTİR. TERÖRİSTİM DEMEKTİR. YA TUTUKLASANA BENİ’’

Erdoğan’a seslenerek konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Ya arkadaş ben pkklıysam hainim demektir, vatan hainiyim demektir. Teröristim demektir. Ya tutuklasana beni. Tutuklayın kardeşim. Dokunulmazlığım yok, bir şeyim yok. Bu ülkenin ciddiyetini ayaklar altına, devlet ciddiyetini ayaklar altına almaya ne hakkınız var sizin? Seçim için bu kadar yalan, çirkinlik, hakaret tehdit. Ya ne alakası var? Seçime gidiyoruz kardeşim.’’ diye konuştu.

’’HEPİMİZ DİLEKLERİMİZİ GÜL AĞACINA ASTIK. İNŞALLAH 14 MAYIS AKŞAMI SAYIN KILIÇDAROĞLU 13. CUMHURBAŞKANIMIZ KARŞINIZDA DURAN BU KİŞİ DE BAŞBAKANINIZ OLACAK.’’

Geçtiğimiz akşam Hıdırellez için dileklerini astıklarını ifade eden Akşener; ‘’Hepimiz dileklerimizi gül ağacına astık. İnşallah 14 Mayıs akşamı sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanımız karşınızda duran bu kişi de Başbakanınız olacak. 1 oy Kemal’e, 1 oy Meral’e!’’

Bülent AY Haberi