Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

EĞİTİM ve ÖĞRETİM


Yarın Ortaklar İlköğretmen Okulunda düzenlenecek olan proğram ile İlköğretmen Okullarının Kuruluş Gününü kutlayacağız. Önce İstiklal Marşımızı, Ögretmen Marşımızı söyleyeceğiz. Öğretmenlerimizin ellerini öpecek , çiçekler sunacağız. Bir ara Davul Zurna eşliğinde diz vura vura Zeybek oynayacağız.Sonra da geleneksel olarak Kuru Fasulye , Pilav,Turşu ve Tatlı dan oluşan yemeğimizi yiyeceğiz. Okulumuzdan mezun olanlara verilen 50.yıl belgelerini alamayan Öğretmenlerimize takdim edeceğiz.
Laf aramızda önümüzdeki yıl da Ben ,Eşim ve dönem Arkadaşları mız 50. Yıl belgelerimizi alacağız. Bugün gündem gereği olarak Eğitim Öğretim ile ilgili Kaynak Kitaplarımı tanıtmak istiyorum. Sizi sıkmayaca ğımı umuyorum.
* Ortaklar İlköğretmen Okulu ( Köy Enstitülerin den Yansımalarla); Adabelen Kaynaklı Öğretmenler den olan Ahmet Nuri Doğan ve Mustafa Özmen tarafından kaleme alınan kitabımız Okulumuzun geçirdiği evreleri , Öğretmenlerimizi, Öğrencilerimizi ve çalışmalarını ,anılarını aktarıyor.
* Aydınlanma Yazıları ; Prof.Dr. Kemal Kocabaş tarafından yazılan kitabımız da Sempozyum yazıları Kitaplardan alıntılar, Kızılçullu ve Ortaklar Köy Enstitüleri, YKKED İmece söyleşileri ve basından alıntılar yer alıyor.
* Köylerde Rönesans; Recai Şeyhoğlu tarafından yazılan kitapta ise eğitim konulu yazılar ve Köylerde açılacak Kütüphanele rin aydınlanma için önemi anlatılıyor.
* Piramidin Tabanı ; Hürrem Arman’ın yazdığı kitapta Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği yayını olarak Yurdumuzun Eğitim süreci, Yazarın Eğitim çalışmaları ile Hasanoğlan ve Yüksek Köy Enstitüleri anlatılıyor.
* Karşılaştırma lı Eğitim ( Dünya Ülkelerinden Örneklerle ) Prof.Dr. Adil Türkoğlu ve yazı ekibinin kaleme aldığı kitapta Karşılaştırma lı Eğitim , Yabancı Ülkelerde Eğitim , Uluslararası Eğitim Örneklemelerianlatılıyor.
Tüm bu kitaplar her zaman başvurduğum Kaynak Kitaplarım arasındadır.
Gelecek Hafta ise ; Ortaklar İlköğretmen Okulundaki etkinliğimizi kısaca aktaracağım. Ayrıca Karşılaştırma lı Eğitim konusuna giriş yapacağım.
Beden ve Ruh sağlığınıza iyi bakmanızı diliyorum.

ADABELENLİ EĞİTİMCİ

Mehmet Gültekin