Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

DEMOKRASİ PUSULASI BU HAFTA TURİZMİ KONUŞTU

Proğram çekimini buradan izleyebileceğiniz gibi, Egeden Medya Haber Youtube kanalımızdan izleyip, paylaşabilirsiniz. Kanalımıza ücretsiz abone olarak bize destek olabilirsiniz.

Egeden Medya Haber’in yapımcılığını üstlendiği, Rahmi Dilligil’in sunduğu, Erdoğan Sayitoğlu’nun düzenlediği; Rahmi Dilligil ile Demokrasi Pusulası isimli proğram’ın 5. bölümü yayınlandı.

Yaşama dair ne varsa, “yaşadığın yere hizmet ibadettir” anlayışıyla seçkin konuklarla yapılan çekim Kuşadası’nda gerçekleştiriliyor. Yerelden genele olarak düşünülen proğram önemli konuları inceleyerek sorunlara pusula olmaya çalışırken, birçok bilgiyi’de beraberinde getiriyor.

CHP içerisinde çarşaf liste sorunuyla başlayan proğram; sırasıyla CHP İlçe Kongresi, Kuşadası Kent Konseyi, Ege’de futbol’un unutulmayanları ve Turizm, Rehberlik proğramlarıyla 23 işinin uzmanı konuşmacı konuk edildi.

Rahmi Dilligil ile Demokrasi Pusulası 5. bölümde; Duayen Rehber Celal Küçük, Uzman Doktor Genel Cerrah Yusuf Ayvaz, Turizmci Algan Kartoğlu konuşmacı oldular. Kuşadası ve genel Turizm her boyutuyla konuşulup, sorunlar tespit edilirken geniş bir bilgilenme edinildi. Geçmişten günümüze Turizm, Rehberlik ve işletmeciliğin her aşamasıyla ele alındığı proğram Rahmi Dilligil’in sunumuyla renklenerek derinleşip, Turizm ile ilgili herkesin izlemesi gereken bir bölüm oldu.

Tamamen Sosyal Sorumluluk girişimi olan proğram, komünal bir çalışmayla sınırlı imkanlarla yapılmakta olduğu halde, içerikleriyle kendinden söz ettirmektedir.

Proğram sunucusu ve sanat danışmanı Rahmi Dilligil; Gönüllü Sosyal Girişimci amatör ruhla işe sarılan arkadaşlarla bu işin bu kadar güzel neticeleneceğini tahmin etmemiştim. Öylesine yürekten özveriyle bir çalışma sergilendi ki, Demokrasi Pusulası benimle özdeşleşti. Bir telefon kamerasıyla mucizeler yaratan Ekrem Örsoğlu, teknik donanıma sahip bir stüdyoda neler yapar düşünemiyorum. Yeni araç gereç ve önemli içeriklerle Rahmi Dilligil ile Demokrasi Pusulası yaşadığım sürece var olacaktır, dedi.

Serap Başel/Özel Haber