Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

Germencik Tekin Mahallesi’nden Yükselen Coşku

HÜSEYİN ASAR
Yerel seçimlerin olmazsa olmazı, kahve toplantıları ve mahalle ziyaretleridir. Genel seçimlerin aksine yerel seçimlerde kahve ve mahalle toplantıları daha hareketli, hareketli olduğu kadar oldukça önemlidir.

Adaylar halkla en yakın teması bu toplantılarda sağlar. Onları dinleyip seçmene dokunarak sorunlarını anlayıp beklentilerini öğrenirler. Bu nedenle basın mensupları olarak bizler bu toplantıları mümkün olduğunca takip etmeye çalışırız.
Bu yolla halkla aday arasında nasıl bir etkileşim oluyor, aday kendisini nasıl anlatıyor, adayın konuşması esnasında veya sonrasında halkın adaya bakışı değişiyor mu, gibi soruların cevabını görür, böylelikle seçim süreci hakkında müthiş bir izlenim sahibi oluruz. O nedenle bu çalışmalar hem adaylar için, hem de basın için hayati önem taşımaktadır.


Bu türden çalışmalara değişik ilçelerde katılmaya çalışıyoruz. En son CHP Germencik Belediye Başkan Adayı Burak Zencirci’nin Germencik Tekin Mahallesi toplantısını izleme fırsatı bulduk.
Halkı anlamak için onları içinde olup onları dinlemek gerektiğini söyleyen Burak Zencirci’nin, başarılı bir seçim çalışması yürüttüğünü yeri gelmişken söyleyelim.
Burak Zencirci, bu çalışmalarla halkın yaşadığı sıkıntıları, çözüm önerilerini, nasıl bir başkan istediklerini öğrenip onlara nasıl bir başkan olacağını anlatmak istediğini her fırsatta söylüyor.


CHP Germencik Belediye Başkan Adayı Burak Zencirci’nin Tekin Mahallesi’nde yaptığı mahalle toplantısına yoğun ilgi vardı. Burak Zencirci, Mahalle Meydanında bulunanlarla sıcak bir ortamda konuştu, onlardan biri olduğunu hissettirdi. Onların yakın zamanda yaşadığı sel felaketi konusunda açıklamalar yaptı. Sel felaketi yaşandıktan hemen sonra mahalleye geldiğini, bu felaketin kendileri için ders olduğunu, bu sorunu çözmek için elinden geleni yapacağını söyledi.
Burak Zencirci’nin yaptığı konuşmada kendinden emin vizyoner tavrı ile mahalle sakinlerine pozitif enerjisini aktardığını gördük. Burak Zencirci’nin mahalle sakinleri tarafından iletilen sorunları not alması, bu sorunların çözümü için çalışacağı sözünü vermesi önemliydi.
Mahallelerin sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyen Burak Zencirci, Tekin Mahallesi ziyareti ile ilgili olarak;
“Başta Tekin olmak üzere tüm mahallelerden aldığımız bilgiler bizim için büyük önem taşıyor. Onların bize aksettirdiği temel belediyecilik ve sosyal belediyecilik ile ilgili sorunlar bizim birinci önceliğimiz olacak. İlk 100 günlük icraat planlarımızda uygulamaya sokulacak birçok projemiz var. İçleri rahat olsun, artık onlardan biri olarak hep yanlarında olacağız” dedi.
Ayrıca Burak Zencirci, insana değer veren belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarında halkın daha mutlu olacağını, hizmet almak için vatandaşın belediyeye gitmeyip, belediyenin halkın ayağına gideceğinin altını çizdi. Burak Zencirci’nin kendinden emin tavrı, mahalle toplantısına katılanların beğenisini kazandı. Burak Zencirci’nin pozitif yönü ve projeleri ile dolu dolu bir insan olduğunun görülmesi, uyumlu bir çalışma ortamı ile huzurlu bir kent yaratma isteği, donanımının çok iyi olması ve her konuda başkanlığa hazır olduğunu göstermesi toplantıyı izleyenler tarafından beğenildi. Umarım diğer aday adayları da aynı sorumlulukla çalışır, Germencik hak ettiği saygın yere gelir.

Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür. (Aristo)