Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

Aydın CHP’de Halktan Bir Aday; Feridun Uzun

Seçim yaklaştıkça heyecan artıyor, tüm siyasi partiler farklı manevralarla daha fazla oy alıp iktidara gelmenin hesaplarını yapıyor. Yakında aday listeleri kesinleşecek ve adaylar daha motive şekilde çalışmaya başlayacaklar.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da CHP’de çok sayıda aday adayı var. İşte bunlardan birisi olan ve halk arasında “Bizim Feridun” lakabıyla tanıdığımız Feridun Uzun.

Feridun Uzun, 1960 Bozdoğan Akseki köyünde doğdu. “Orta ve Lise öğrenimini” Nazillide tamamladı. Daha sonra İstanbul Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. 1986 yılından bu yana Kuşadası’nda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak iş hayatına sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Siyasi hayatına 1976 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Gençlik Kollarında başlayan Feridun Uzun, 1983 yılında (SODEP) Sosyal Demokrasi Partisi’nin ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) kuruluşunda aktif görev almış ve yönetimlerinde bulunmuştur. SHP-CHP birleşmesinde yönetim kurulu üyesi olarak görev almış, CHP Kuşadası ilçe yönetimlerinde ve en son Aydın İl yönetiminde yer almıştır.

Bir çok sivil toplum kuruluşlarında görev alarak örgütlü toplum oluşturulması konusunda yoğun çaba harcamıştır. Bizim Feridun lakabıyla tanıdığımız Feridun Uzun, gençlik yıllarından beri CHP gönüllüsü olarak partisine tutkuyla bağlanmış, partisinde verilen her görevi heyecanla yerine getirmiş birisidir. Her zaman halkın içinde olmasını bilen, halka dokunabilen birisi olarak ona “Bizim Feridun” dediler.

Tüm aday adaylarına sorduğumuz gibi Feridun Uzun’a da neden aday olduğunu sorduk. Bize:

“Cumhuriyet Halk Partili olmak benim taşıyacağım en büyük onurdur. Ülkemizin içinden geçtiği ağır ekonomik ve sosyal problemleri, Atatürk’ün yolundan ayrılmayan, Kuva-i Milliye geleneğini takip eden Halkçı ve Milli Parti olan CHP çözeceğine inanıyorum. Bu inancım ile CHP’den milletvekili adayı oldum.”

“Gelecekte aydınlık, kalkınmış, akla, bilime,  liyakata değer veren, dünyanın imrendiği, herkesin kendini huzurlu, güvende hissedeceği, bütün farklılıkları zenginliğimiz olarak kabul eden, dünyanın en güzel mozaiğini yaratmış, gelir dağılımı dengesizliğinden kurtulmuş, gencine yaşlısına güvenen, gelişmiş Türkiye özlemi ile bu yola çıktım. Aday adaylığımı açıkladığım günden bu yana bütün İlçe örgütlerini ziyaret ettim. Zaten adaylık sürecinin öncesinde de sürekli ilişki halinde olduğum örgütlerimizdeki değerli arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulundum. Belediyelerimizi ziyaret ettim ve çok faydalı bilgiler aldım. Beraberce pazar yerlerini gezdik, Halkımızla yan yana olduk, dertlerini dinledik, onlara çözüm önerileri hakkında bilgiler verdik. Milletvekili olmam halinde partili, partisiz tüm Aydın halkının Ankara’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsilcisi, sözcüsü olacağım. Onların “İyiki  Ankara’da Bizim Feridun var” demeleri için elimden geleni yapacağım.”

“Chp, Kimsesizlerin kimsesidir sözünün %100 gerçek olduğunu kanıtlayacağım hemşehrilerime, bütün çabam bu yönde olacak. Mesleğim gereği  Esnafla, Sanayici, Tüccarla, Turizmciyle, Üreticiyle, Tarımla uğraşan kesimle  sürekli beraberim, onların bütün sorunlarını, dertlerini iyi  biliyorum. Alanlarında çok iyi çalışan meslek örgütlerimizle beraber Aydın ilinin bütün sorunları ile ilgili çalışmalar yapacağım. Genel bütçeden Aydın iline düşen payın azalmasına, hakkının yenmesine karşı duracağım.”

“Gençlerin sorunlarını, eğitimde, barınmada, en temel ihtiyaçlarını bile gidermede yaşadıkları sıkıntıları çok iyi biliyorum. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanması, aynen sağlık gibi, eğitimin de paralı olmaması gerektiğini savunacağım. Bütün gençlerimize yetenekleri doğrultusunda çalışabilecekleri alanların yaratılması için mücadele edeceğim. Üniversiteye  giden tüm  gençlerimizin ailesinin eline bakmayacakları, asgari hayat şartlarını idame ettirecek  biçimde burs almaları için çalışacağım. Üniversiteye gidemeyen  gençlerimizin mesleki olarak eğitilip iş hayatına katılmalarını sağlamak için çalışacağım. İmrendiğimiz ülkelerdeki gençler gibi bizim gençlerimizin de dünyayı gezebilecek koşullara sahip olmalarını sağlamak için uğraşacağım. Milyonlarca gencin işsizler ordusuna karışıp, potansiyellerinin heba olmasına asla izin vermemek gerekir, bütün çabam onların  koşullarını  gelişmiş ülke standartlarına kavuşturmak için olacaktır. Gençlik geleceğimizdir, Gelecek iyi yetişmiş, eğitimli, aydın, donanımlı  gençlerimiz ile inşa edilirse Ülkenin yüzü güler. Buraya sığmayacak kadar çok  projelerimiz var. Herkese Millet İttifakının yayınladığı mutabakat metinlerini okumasını   öneriyorum. Bütün sıkıntıların çözümleri orada sunulmuştur. Biz bu çözümler için sonuna kadar çalışacağız.”

Halkın içinden, farklı meslek gruplarından kişilerin milletvekili olmalarının yararlı olacağını düşünüyoruz. Kendisine çıktığı yolda başarılar dileriz.

“İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.” (Montaigne)