Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

ERDAL KILINÇ, KURULTAY ÇAĞRISI YAPTI

Kuşadası Cem evi Başkanı Erdal Kılınç, Cem evinde verilen kahvaltıda Büyük Alevi Kurultayına çağrı yaptı.

Bilindiği üzere bundan bir süre önce yasa çıkardılar, Alevilik inancını inanç olarak görmeyen, sema ekibini folklorik olarak görebilen, tamamen Avrupaya karşı, Avrupa insan haklarına karşı göstermelik bir yasa çıktı.

Bu yasaya karşı, Alevi Bektaşi kuruluşları Federasyon Başkanları tüm anadolunun yedi bölgesini geziyor, toplantılar yaparak bu yasaya karşı neler yapabilecekleri üzerine görüşmüşlerdir, diyen Kılınç; bu toplantılardan Alevi Bektaşi toplumunun örgütlülüğü üzerine 25 Aralık’da yapılacak Büyük Alevi Kurultayı yapılması kararı çıkmıştır, 25 Aralık’da İstanbul’da kurultayda olacağız.

Kılınç, çağrı sonrası Egeden Medya Haber’e yaptığı açıklamasında, Kurultaya katılımın öneminden bahsederek katılmak isteyen arkadaşlar için, özel telefonumu yayınlayın, yeter ki bana ulaşsınlar. Tüm Alevi Bektaşi vatandaşlarımızı ve inanç özgürlüğüne inanmış laik dostlarımızı bu kurultayımıza davet ediyoruz dedi.

Geniş açıklama için yazımız ekindeki videoyu izleyebileceğiniz gibi, youtube, Egeden Medya Haber Kanalımızdan bu videoyu da paylaşma imkanı bulabilirsiniz. Kanalımıza abone olarak bize manevi destekte bulunabilirsiniz.

Serap Başel/Kuşadası Özel Haber

ERDAL KILINÇ TEL.05057072645