Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

Kitap Kafe Değil, Eğitim Evleri

HÜSEYİN ASAR 
2019 seçimlerinde CHP’den Belediye Başkanı seçilen M. F. Atay’ın az sayıda doğru yaptığı, ama onunda suyunu çıkardığı bir projedir, “Kitap Kafe.” Göreve gelince hayata geçirdiği “Efesem” projesinden beklediği verimi alamayan M. F. Atay Kitap Kafe açma yoluna gitmişti. Bugün itibariyle sayıları 17’yi bulan bu kitap kafelerin sayısını seçilirse ikiye katlamak istediğini açıklamıştı.


Efeler ilçemizde çok sayıda belediye başkan adayı var, hepsi de çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi konusunda projelerini açıklıyorlar. Kimisi kitap kafe diyor, kimisi kitap evi. Hani derler ya, her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, işte öyle.
Seçim çalışmalarını yakından takip eden biri olarak bu projeleri inceliyoruz. Bu konuda diğer adaylardan farklı düşünen Demokrat Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Hasan Dinçer’in “Eğitim Evleri Projesi” bize göre en çok fayda sağlayacak eğitim projesi olarak göz dolduruyor. Konuyu kendisine sorma fırsatımız oldu. Bize samimi olarak şu açıklamayı yaptı;
“Efeler ilçemiz ülkemizin eğitim açısından en iyi kentlerinden birisidir. Ancak içinde bulunduğumuz şartlar eğitim eşitsizliğini giderek artırmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için ilçemizde kurulu bulunan çok sayıdaki kitap kafeleri “Eğitim Evleri” olarak hizmet vermesi için gerekli şartları oluşturacağız.

Böylece hem öğrencilerimize kaliteli eğitim vererek destek olarak eğitim eşitsizliğinin ortadan kalkmasına yardımcı olacağız, hem de devletten atama bekleyen öğretmenlerin bir kısmını istihdam etmiş olacağız. Çünkü içinde bulunduğumuz ortamda çok sayıda gencimiz dershanelere gidemiyor. Bu konuda onlara destek olarak daha başarılı sonuçlar almasını ve daha iyi kurumlarda eğitim görmelerini sağlamak bizim görevimiz olacak.”


“Göreve geldiğimizde kısa sürede mevcut kitap kafelerin değişimini sağlayacağız. Böylelikle bu kafeleri, matematik evleri, kimya evleri, coğrafya evleri, tarih evleri, fizik evleri gibi eğitim evlerine dönüştüreceğiz. Bu dönüşüm ile hem atama bekleyen öğretmenlerimize iş imkanı sağlamış olacağız, hem de şehrimizde ihtiyaç duyan öğrencilerin kaliteli eğitim almasına olanak sağlayacağız.”
Elbette Efeler ilçesinin sorunları belli ve her aday birbirine yakın projeler açıklıyor. Burada önemli olan, projelerin ayağının yere değmesi, uygulanabilir olması ve küçük dokunuşlarla en fazla verimin alınabilir olması. Klasik belediyecilik anlayışı dışında projeler üreten, böylece halka dokunabilecek projeler üreten Demokrat Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Hasan Dinçer’i kutluyoruz.
Bizim için önemli olan halkın hak ettiği hizmeti alabilmesi. Bu yolda tüm adaylara başarılar dileriz.
“Eğitimin en yüksek sonucu hoşgörüdür. Bunu vizyonumuzda da söyledik. İnsanları eğittiğinizde engelleri kaldırırsınız. Diğer durumlarda, kültürlerde ve ülkelerde nasıl olduğunu görmelerine yardımcı oluyorsunuz.

Farklılıklara daha toleranslı ve her şeyi kabul eden bir dünya yaratırsınız.” (Hellen Keller)

HÜSEYİN ASAR