Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

NE GÜNLERE KALDIK?

MEHMET GÜLTEKİN
Yetmişbir yıllık yaşamının kırkbir yıl, ekiz ay, yirmi beş günlük bölümünü (sadece sayısal değil her bir anı özel – güzel olduğu için yazarım) Öğretmen ve Yönetici olarak çalışmış birisi olarak bu günleri rüyamda görsem inanmazdım.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarına (millilikten vazgeçtim) Eğitim – Öğretim açısından baktığımızda karnesi çok çok kötüdür.
Sadece görev yapan Bakan sayısına, değiştirilen Eğitim Sistemi sayısına, Öğretim alt yapısına, Öğretmenlerin Atama – Özlük – Sendika – Hizmetiçi konularına, Okulların Fiziki kapasitelerine, 4+4+4 ucubesine, Taşımalı eziyetine, Yönetici – Öğretmen – Öğrenci – Veli Memnuniyet verilerine, Okulları sınıflandırmasına, Çıraklık Eğitimi rezaletine, Okulların Diyanet İşleri Başkanlığının arka bahçesi yapılmasına, bakmanız yeter de artar bile. Bunlardan ayrı olarak her seçim dönemi verilen (Yönetici – Öğretmen- Öğrenci – Velilere ) sonu – cek – cak ile biten vaatlerden söz bile etmiyorum artık. En basitinden öncelikle Okul Öncesi ve İlkokul Öğrencilerine (Kahvaltı veya Öğle Yemeği ) sözü verilmişti, o bile yerine getirilmedi. Bunlar yetmezmiş gibi Sosyal Belediyelerin Kahvaltılık, Süt projeleri de iptal ettirildi. Her şeye rağmen Türk Toplumu bu tür Engellemeler karşısında çözüm üretmekte uzman sayılır. Nasıl mı dediğinizi duyar gibiyim;
Bu resim çok yakın bir zamanda İzmir İlimizin Merkez İlçelerinden birisinde çekilmiştir.
Okul çevresinde oturan Vatandaşlarımız kendi aralarında (Hayır Lokmalarını Okulun önünde döktürmek ve Öğrencilere dağıtmak) konusunda anlaşmışlar.

Böylece Okuldan çıkan veya Okula giriş yapan Öğrencilerimiz Öğle Yemeği yemiş oluyorlar. Bakanlığın yapamadığını Aziz Milletimiz bu güzel İnsanları yerine getiriyor.
Bu çözümü düşünenlerin, bu kararı alanların ve uygulayanların ellerinden öpüyorum.
Haa bunu duyan, gören bir MEB veya Sendika yetkilisi oldu mu? Oldu da bu konu için ne yaptı? derseniz onu bilmiyorum. Ancak bildiğim bir şey var.
Özellikle Toplum ve Birey olarak, son zamanlarda özellikle ;
“”Akıl ve Beden sağlığımızı korumamız gerekiyor. “”
Saygılarımla.
26 Şubat 2024

MEHMET GÜLTEKİN