Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI TANITIM PROĞRAMI

TESPİTLERİM

CHP Aydın Milletvekili Aday Adayları tanıtım toplantısı 2 Nisan Pazar günü Aydın Şükran Güngör kültür merkezinde yapıldı.
Toplantıya yoğun üye katılımı olduğu gibi, üye olmayanların dışında da katılımların olduğu gözlemlendi.

Tanıtıma katılan vekil adayları bir eksikle 25 kişi katılırken katılımcıların yedisinin bayan olması, bayan adayların az olduğu yönünde nitelendirildi.

Yapılan aday adaylarını tanıtma proğramı gereklimiydi, faydalı oldumu? Bence gerekli ve faydalı olurdu, hem adaylar birbirlerini tanır, hem de partililer fikir sahibi olurlardı.
Ancak adayların konuşmaları sırasında partililerin bir kısım adayları hiç tanımadıklarını ve partinin hiçbir kademesinde görev yapmadıklarını da öğrendim.
Bundan da bazı aday adaylarının katılmış olmak için katıldıkları gerçeği ortaya çıkmaktadır.

Adaylar konuşmalarını yaptıkları sırada sahneye çıkan bir partili elindeki maket seçim sandığını göstererek seçim yapılması gerektiğini söylemiş, ancak konu tam anlaşılamadan İl Başkanı tarafından sandık masanın arkasına saklanmış ve partililere bilgi verilmemiştir.

Aday adayı tanıtım toplantısının zamanlaması doğru muydu?
CHP nin 2023/314 sayılı ve 30.03.2023 günlü genel merkez yazısı ile İl Başkanlıklarına SANDIK KONULARAK EĞİLİM YOKLAMASI YAPILMAYACAĞI, İlçe örgütlerimizin, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızın da görüşleri alınarak, aday listesinde yeralmasını istedikleri aday adayları listesinin yapılarak 3 Nisan Pazartesi gününe kadar KAPALI ZARF İÇİNDE,Genel BAŞKAN yardımcısı Oğuz Kaan SALICI ya ulaştırılması istenilmiştir.
Bu durumda Pazar günü tanıtım toplantısının yapıldığı saatlerde 17 ilçede aday aday listeleri hemen hemen tamamlanmıştı.
Tanıtım toplantısının bu belirlemede bir etkisinin olmayacağı da açıktır.
Bu toplantı için geç kalınmıştır.
17 İlçe doğal olarak kendi İlçelerinden olan aday adaylarına öncelik vereceklerdir,
Kaldiki birçok adayın da tanınmadığı gerçeği dikkate alınırsa bu listeler ne kadar hakkaniyetli olacaktır?
Sandık konularak temayül yoklaması yapılması halinde en üst sıralarda yer alabilecek aday adaylarının listelerde olmayacakları da ihtimaldir.

Sonuç

Tanıtım toplantısının daha önce yapılarak adayların partililere tanıtılması gerektiği kanısında olduğum gerçeğiyle,
Partililerin görüşlerini sandığa yansıtmalarının önemli olduğu, bunu için sandık kurulmasının daha demokratik olcağı, köklü ve Lokomotif parti olan CHP nin buna örnek olması gerektiği düşüncesindeyim.
Sevgilerimle

Erdoğan Sayitoğlu