14 Mayıs seçimleri ülkemizin kaderini belirleyecektir. Ya demokrasiyi seçeceğiz, ya da tek adam rejimine devam ederek demokrasiden kaybetmeye devam edeceğiz. Bu şartlar altında yönetimin ve parlamentonun nitelikli vekiller ile değişmesi gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz şartlar bu değişimi tüm partilerde zorunlu kılıyor.
Mevcut duruma baktığımızda parlamento içinde avukatların ve inşaat işi ile uğraşanların çokluğu göze çarpıyor. Nitelikli bir parlamento için farklı meslek gruplarının ve düşüncelerin temsil edilmesi yerinde olacaktır. Damdan düşenin halinden damdan düşmüş birinin anlayacağı gibi, halkın sorunlarını da en iyi halkın içinden gelen farklı nitelikteki kişiler anlayacaktır.
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda katkısı olan, ülkemizin en köklü partisi konumunda bulunan ve değişimin öncüsü olarak gördüğümüz CHP’de adaylık başvurusu yapanlar içinde yukarıda yazdığımız kriterlere uygun çok sayıda kişi bulunuyor. Değişim; yeni, nitelikli ve liyakat sahibi kişiler tarafından gerçekleştirilecektir. İşte liyakat sahibi ve değişime inanan kişilerden birisi de milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan Ziya Yılmaz’dır.
Ziya Yılmaz, 1960 Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeylide doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Aydın’da tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni iyi derece ile bitirerek Veteriner Hekim oldu. Mezuniyet sonrası sekiz ay Serbest Veteriner Hekim olarak hizmet verdikten sonra yedek subay olarak askerliğini tamamladı. Ardından Aydın Çinede mesleğe devam etmeye başladı. 1988 yılında ülkemizin ilk serbest Veteriner Hekimlik şirketini kurdu ve halen bu şirketin genel müdürü. 1998 yılında büyükbaş hayvan yemi üreten bir şirket olan Yöre Besin Maddeleri San. Tic. A.Ş.’ni kurdu ve bu şirketin 1999 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığını görevini yürütmekte. 2008 – 2016 yılları arasında 350 veteriner hekimin ortağı olduğu BİN-VET A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2017 yılından bu yana da Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli, Evsekler ve Hacıhamzalar köyleri sakinlerinden oluşan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinin kurmuş olduğu Çe-Mera A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmakta. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi üyesi. Orta derecede İngilizce biliyor. Evli ve 2 kız çocuğu babası.
Kendisine neden aday olduğunu sorduğumuzda;
80 li yıllarda tarım ve hayvancılıkta dünyada kendi kendine yeten ve ihracatçı olan yedi ülkeden biriyken, bugün uygulanan yanlış politikalar yüzünden bırakın yetmeyi tarım ve hayvancılıkta ithalatçı bir ülke olduk. Aydın bir tarım ve hayvancılık kentidir. Her iki kişiden birisi ya tarımla uğraşıyor, ya da hayvancılıkla. Ama aday adayları arasında ne yazık ki bu işten anlayan bu işin her ayağında olan bir aday yok. Tarım ve hayvancılık sektörünün sorunları belli. Bu sorunları belli bir plan ve projelerle çözmek için aday oldum. Sektörü hak ettiği yere getirmek için, bu işle uğraşan vatandaşlarımızın üretimde kalmalarının birinci koşulu yeterli kazanç elde etmeleridir. Ancak bu şekilde sektörde kalmaya devam edebilirler. Yeterli gelir elde edemezlerse köyünü, işini terk eder istihdam düşer, üretim düşer, ithalatın önü açılır ve sonuçta yabancı üreticilere teslim oluruz. Bunun ne kadar önemli bir konu olduğunu salgında gördük. Paramız var alırız dediler. Ama o işler öyle olmadı. Sonuç olarak bu topraklara ve bu halka olan minnetimi sunmak için aday oldum.”
Parlamentoda farklı nitelikteki, farklı kesimlerden kişilere ihtiyaç var. Kendisine başarılar dileriz.
“Demokrasi ve diktatörlük arasındaki fark şudur: Demokraside önce oy verir sonra emirler alırsınız. Diktatörlükte oy vermekle zaman kaybetmezsiniz.” (Charles Bukowski)