Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

BRAVO EVRİM!

Kendisini BŞ Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde Kuşadası’nda tanıdım. Öncesinde Kuşadası Belediye Başkanlığına aday olmak istemiş ancak Ömer Günel tercih edilmişti.

Genç siyasetçi Av.Evrim Karakoz’un Kuşadası’nda yaptığı tespit gezilerine fırsat buldukça o dönemde genel yayın yönetmeni olduğum gazetenin adına katılmıştım.

Kendisiyle ilgili gözlemlerim oluyor, vatandaşla olan diyaloglarını kayıda alıyor, her toplantının ardından mutlaka bir değerlendirme röportajı için mikrofonu Karakoz’a uzatıyordum. Sorunları dinlerken gösterdiği sukünet, hitabı ve sorunları çözme çabası, düşünün birkere bir İl’e hitap eden Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı kapınıza gelip, size sorunlarınızı soruyor. Yanında getirdiği bürokratlara anında sorun lar iletiliyor, çözüm odaklı çalışma başlıyor. İşte Evrim kardeşimi böyle bir çalışmada gazeteciliğimle tanımıştım. Geçmişimde 20 yıllık bir Belediyecilik tecrübem olduğunu, Ankara’nın altyapısında Mamak Bel.Alt Yap.Şb. Müdürlüğüyle başlayan teknik çalışmalarımın İzmir Büyükşehir Belediyesi İz-Beton’a kadar süren çalışmalarımdan ve mühendislik bilgimden söz etmeden bir Belediye Başkan Yardımcısı’nı sadece gazeteci olarak izleyip, eğrisiyle doğrusuyla haberleştirip, okurlarıma iletmiştim.

Evrim siyasetin ötesinde yüreğinde taşıdığı sevgiyle elini uzatıp, yüreklere ulaşıyor. Yüreklere ulaşan sevgi kıvılcımları’da büyüyerek kazanım olarak dönüyor.
Bende o sevgi kıvılcımlarını yüreğimde hissettiğim için, ona Kardeşim diyorum. Evet Kardeşim Evrim’i ben iki yıl önce anlamıştım ancak bu seçimlerde siyasetin kurnazları da, Evrim’in bu özelliğini keşfetmiş olacak ki, CHP’nin üç Milletvekili çıkardığı Aydın’da dördüncü sıraya Evrim Karakoz yerleştirilmiş. Evrim Aydın Germencik’li, halen köyünde mütevazi evinde oturuyor. Aydın’da kimin kapısını çalsa tanıyor, eh kritik sıraya da bundan iyi tercih olmazdı. Bu tercih de Evrim Karakoz’u Aydın 4. Sıradan 28. Dönem Milletvekili yaparak, CHP Aydın’dan dört Milletvekili çıkarması kaçınılmaz oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden netice alınmaması üzerine 28 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için hız kesmeden çalışmalarını sürdürmeye devam eden, her kapıyı çalarak o sevgi kıvılcımlarını Kemal Kılıçdaroğlu için çoğaltan bir vekil var, Aydın 28. Dönem Milletvekili Evrim Karakoz. BRAVO EVRİM!

Ekrem ÖRSOĞLU